6 d’agost del 2008

BERTA CASTELLS I LES MILLORS MARTILLISTES ESTATALS AL CONTROL DEL FACVAC A VALLS

La llançadora de martell Berta Castells (València Terra Mar) va guanyar el passat dilluns 21 de juliol l’espectacular concurs de llançament de martell que es va disputar a les pistes de Valls en el control organitzat pel FACVAC. Berta Castells és l’actual recorwoman espanyola (68,87m) i catalana de totes les categories, infantil, cadet, juvenil, junior, promesa i absoluta, és primera al rànquing espanyol de la present temporada amb 66,33 metres i ha estat internacional amb la selecció espanyola en 28 ocasions. L’atleta de Torredembarra, olímpica l’any 2004 a Atenes, va aprofitar el contol del FACVAC per ultimar la seva preparació pels Jocs Olimpics de Pequin, establint un nou rècord de la Pista de Valls amb uns espectaculars 64,43m.

En segona posició del concurs de llançament de martell va quedar l’atleta del F.C. Barcelona Laura Redondo, campiona espanyola i catalana en categoria sub 23, que s’entrena al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. L’atleta del Barça va establir a Valls la segona millor marca del rànquing Català de l’any amb uns espectaculars 59,31m.

En tercera posició Laura Rey (ISS l’Hospitalet), 3a al ranquing català d'enguany, 5a espanyola, i sotscampiona de Catalunya de llançaments d'hivern, que entrena també al CAR de Sant Cugat, va llançar el martell a uns esplèndits 56,10m.

L’espluguina Lídia Pons (ISS l’Hospitalet), sotscampiona d'Espanya i de Catalunya sub 23, va llançar el martell fins als 52,89m establint la seva tercera millor marca personal, colocant-se en 5a posició del ranquing català de l'any. Lidia Pons, va decidir deixar aquesta temporada la disciplina del CAR de Sant Cugat per entrenar sota les ordres de l’entrenador del FACVAC Jordi Miró a les pistes de Valls.

També cal destacar les atletes Belen Mesa (AA Catalunya) amb uns bons 50,69m, la Basca Mirien Delgado (At. San Sebastian) amb 48,60m i Lidia Gómez (AA Catalunya), actual campiona d’Espanya i Catalunya Junior amb uns bons 44,89m.

En el control també es van disputar les proves de salt de llargada femení i 800 metres llisos masculins. En la llargada la vallenca Sílvia Batalla (FACVAC) va quedar en 4arta posició amb un millor salt de 4.66m i la també vallenca Berta Casanova (FACVAC) va quedar 5ena amb 4.35m. En els 800 meres llisos masculins l’atleta del FACVAC Abde Boutahri va entrar en segona posició amb un temps de 1’59”7, Eloi Borras (FACVAC) en quarta posició amb uns bons 2’13”3, i Pere Gomés (C.A. Tarragona) en cinquena posició amb un bon temps de 2’15”6.

Sens dubte un nou èxit organitzatiu del FACVAC a les pistes d’atletisme municipals de Valls on es va poder gaudir del millor control de llançament de martell de l’Estat Espanyol d’aquesta temporada, amb fins a 7 atletes de nivell internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada