4 de juliol del 2007

ACTUALITAT FACVAC

CAMPIONATS DE CATALUNYA PISTA AIRE LLIURE PROMESA.

El passat dia 23 de Juny, es van disputar a Granollers, una nova edicio del Campionats de Catalunya Promesa. Els nostres atletes van tornar amb el titol o be amb un lloc al podi. A la prova dels 1500 metres llisos masculins es va donar una gran lluita entre dos atletes espluguins. Finalment la victoria se la va endur el Ramon Gasull (FC Barcelona) 4´08¨73 i en segon el Adde Boutahri (FACVAC FRUITA FRESCA) amb un temps de 4´11¨65. En categoría femenina la Silvia Batalla (FACVAC FRUITA FRESCA) va optar al ultim moment per participar als Campionats, a la seva especialitat, el salt de llargada. No estar en el seu millor moment de forma, degut a les dificultats de compaginar entrenaments i estudis, pero va demostrar una bona regularitat als salts, marcan un millor salt de 4,65m, que li van valdre el subcampionat de Catalunya. La ultima representant local va ser la Marta Galimany (CE Universitari) que en la present temporada esta assolint una gran forma finalitzant en tercer lloc a la complicada prova dels 3000m obstacles amb un temps de 12´42¨01

CAMPIONATS D´ESPANYA VETERANS

A la localitat murciana de Aguilas es va disputar el pastas dires 22,23,24 els Campionats d´Espanya Veterans. Bona actuació de la atleta vallenca Isabel Lopez (Medilast Lleida) que va pendre part a la final s 1500m llisos W35 finalitzant en 5é lloc amb un temps de 4´54¨15.

CAMPIONATS DE ESPANYA JUVENILS

Avilés va tindre l´honor d´organitzar els Campionats d´Espanya de Juvenils, on l´atleta esplugui Sergi Miró (CA Esplugui) va disputar la prova del octaló. Una gran participació del Sergi Miro realitzant una puntuacio final de 4515 punts, i fent marca personal en cada una de les vuits disciplines de que consta la prova. 100m llisos 11¨69; salt de llargada 6,42m; llançament pes 10,39m; salt d´alçada 1,81m; 110m tanques 15¨89; llançament de disc 28,19; llançament de javelina 29,63m

CRITERIUM CAMPAMANY BARCELONA

Les intal.lacions esportives del Estadi Serrahima van acollir una de les jornades del Criterium Campamany, on van pendre part atletes de FACVAC FRUITA FRESCA. A la prova del 400m llisos l´Oscar Oliva (FACVAC FRUITA FRESCA), aconseguia la seva millor marca personal de la distancia amb un temps de 59¨75. A la prova dels 1500m llisos l´Abde Boutarhi (FACVAC FRUITA FRESCA), tornava a fer una gran marca als 1500m amb un crono de 4´06¨86.

LA CARRERA DEL ENCIERRO A PAMPLONA

El passat dia 1 de Juliol es va disputar a Pamplona La Carrera del Encierro. Es una cursa única en la seva espècie: les curses urbanes. Te una distància cerificada de 799.48 metres i una pendent mitjana del 2,5%, i màxima del 10% tot just a la sortida. La cursa transcórre pels mateixos pels carrers ( Los Corralillos, Cuesta Santo Domingo, C/Estafeta, Plaça de toros..) per on a partir del dia 7 estarà ple de mossos corrent els encierros perseguits pels toros.

La Peña La Jarana porta ja 24 edicions organitzant aquesta singular cursa, a la que aquest any l'Héctor Calvo del FACVAC-FRUITA FRESCA va decidir de prendre-hi part.

Més curiositats de la cursa són les categories que formen les diverses curses. Precissament la categoria veterans comença pels majors de 41 anys, la qual cosa obligava a l'Héctor a veure-se-les amb un bon grapat de joves especialistes en mig fons dels clubs navarresos.

El temps final del primer classificat federat (2´1 ¨), és un mediocre temps per a un 800 en pla, però repeteim, és córrer molt depressa en aquest recorregut. El temps de l'Héctor, 2´ 21¨ (tot i que va creuar la meta quan el crono enfilava els 2'19), i la seva posició, el 17è lloc (de 40 inscrits) i segon atleta de més de 40 anys en entrar en meta, tot i la primera participació en aquesta cursa, de ben segur l'animaran a prendre part l'any vinent tot estrenant categoria.

XV MEDIA MARATON DE BENASQUE

El passat dia 23 de Juny, la vila de Benasque va veure com proa de 200 atlestes prenian part en la 15à Media Marato Vila de Benasque. Despres d´uns anys amb variacions amb el circuit, sembla que ja ha quedat força decidit, i es repetia els dels ultims dos anys, exceptuant el sentit del recorregut.. La cursa es va iniciar a les 18:30 amb força calor, i amb un recorregut de prop de 3 km en una pujada contant, fins al creuament de les pistes de Cerler, on es girava per tornar a fins a Benasque, i enfilar per camins asfaltat i pel mig del bosc fins al poble de Anciles. Un cop es sortia del poble , la cursa tornava a la carretera general fins a Benasque, tambe en pujada. En aquests circuit s´havia de fer dues voltes , per completar els 21 qm. Bona organització general, exceptuant els problemes de transit, sobretot en direccio a Cerler, on els corredors van patir les presses , la mala educacio dels conductors, i la falta de control. El FACVAC va comptar amb la presencia del atleta Joan Carles Purcalla (FACVAC FRUITA FRESCA) que va finalitrzar al lloc 86 de la general amb un temps de 1h44´09