20 de juliol del 2011

IVET MARTINEZ A L´ULTRA TRAIL ANDORRA 35QM

FACVAC MUNTANYA A L´ULTRA TRAIL ANDORRA

Si anys enrerra es parlava de l´augment de gent que s´iniciava  en les curses a peu per asfalt, ara s´estan donant un augment similar a les curses de muntanya, en les seves diferents vessants. Aquest pasat cap de setmana els atletes del FACVAC MUNTANYA han pugut viure i sentir en el seu cos, la duressa d´un cursa Ultra Trail. L´escenari per aquest repte personal de l´Ivet Martinez (FACVAC MUNTANYA)  i del  Gerard Rodriguez Tous (FOLCH CARBONELL RUNNERS) ha sigut l´ULTRA TRAIL D´Andorra.  Dintre de les difrents proves i distancies que l´organitzacio havia preparat, els vallencs van fer la TRAIL de 35qm  una prova amb 2500m de desnivell positiu i 3300 de desnivell negatiu La sortida desde l´estacio d´esqui de Pal, passant pel punt mes alt el Pic de la Comapedrosa (2942m), despres de superar trams d´un 23% de pendent.  L´arrivada estava situada al poble d´ Ordino.
En la seva primera experiencia en curses de Trail, l´Ivet va superar amb nota aquesta  aventura- repte pesonal  finalitzant el recorregut en 6h43´27¨ocupant le lloc 48 de la classificacio.  El Gerard Rodriguez , entrava al lloc 138º despres de poc mes de 8h.  . El total de arrivat van ser de 239 corredors, pero van ser molts els que es va veure obligats a abandonar vençuts per la duressa de la muntanya. Sens dubte aquest tipus de proves aniran guanyan adeptes per a properes edicions.
Els atletes de FACVAC, continuaran el proper cap de setmana participant a la Cursa de l´ Espluga de Francoli, donan per finalitzada la temporada de ruta, i en la majoria de casos inician un merescut descans atletic, per preparar la nova temporada. .   El atletes del FACVAC de  les seccions de muntanya i de triatlo continaran amb els seus entrenaments, donat que es troban en plena temporada de competicions.