1 de desembre del 2014

FACVAC : MARATO DE VALENCIA

Exit del Xavi Garcia a la Marato de Valencia 2014

El passat diumenge la ciutat de Valencia va aplegar prop de 13000 corredors per corre la marato de Valencia. La Marato de la capital del Turia s´esta consolidant al calendari tant nacional com internacional com una de ls mes repides Recorregut molt pla, força animacio al llarg del tot recorregut,i un circuit molt urba. A la present edicio prenia part per segon cop a la prova el atleta del Facvac valls, Xavi Garcia Insa. Despres d´haver participat a l´edicio del 2012, tornava la cita valenciana amb  els deures fets. Una preparacio especifica de mes de 4 mesos, i grans resultats les setmanes anteriors amb victoria a la mitja marato de Mollerusa, i a la mitja marato de El Vendrell, feia preveure que assoliria el seu objectiu inicial.

El diumenge, a les 9 del mati es donava el tret de sortida de la prova. Magnifica temperatura i l´aire no es feia notar a primera hora. La cursa va se comandada en tot moment per atletes africans. En un tercer grupet es situava el Xavi Garcia, juntamente amb l´angles Stephen Thomas,i el Marco A. Cepeda. (AAPratenc). Aquest grup es mantenia junts fins al pas del a mitja marato , on el Xavi marcava un temps de pas de 1h13´05¨. A partir d´aquest moment l´atleta angles començava a agafar uns metre, respecte  el Xavi. A l´alçada del km 30 el xavi va començar a  obrir espai respecte del MA Cepeda, i afrontava sol, els darrers  i mes durs 10km de cursa. L´aire en aquesta fase de la cursa tambe va fer acte de presencia i va condicionar els darres quilometres.El Xavi amb una segona part de cursa, molt treballada ,entrava meta al lloc 15é de la general, siguent el primer atleta nacional en creuar la linea d´arrivada amb un temps oficial de 2h26´52¨.