16 de febrer del 2009

MARTA GALIMANY I JORDI TODA AL PODI DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT

Grans resultats al Campionat de Catalunya Absolut de 1500 i 3000 metres llisos en pista coberta disputats el passat diumenge a les pistes de Vilafranca del Penedès. Quatre atletes sèniors del FACVAC van ser admesos entre els 12 millors de Catalunya per a disputar el Campionat de Catalunya Absolut en les proves de 1500 i 3000 metres llisos, Jordi Toda i Jaume Jové en la prova dels 1500 metres i Xavi Garcia i Abde Boutahri als 3000. L’atleta vallenca Marta Galimany, que entrena a Valls i defensa els colors de l’ISS l’Hospitalet, també va ser admesa per disputar la prova dels 1500 metres femenins, i l’atleta espluguí Adrià Vilà (CAP Alcobendas) va ser admès per disputar els 1500 metres masculins.

La primera de les curses van ser els 1500 metres llisos femenins, on la vallenca Marta Galimany va fer una cursa intel·ligent, controlant el tercer lloc en tot moment i arriscant a falta de 400 metres per al final amb un canvi de ritme que la va distanciar de les seves perseguidores aconseguint fer-se amb el tercer lloc final de la cursa. Marta va aconseguir a més a més un gran registre de 4’50”70 que suposa la seva millor marca personal en pista coberta a tan sols 3 segons de la seva marca personal a l’aire lliure. D’aquesta manera l’atleta vallenca de l’Hospitalet aconseguia la seva primera medalla en Campionat de Catalunya en categoria Absoluta.

La segona de les curses van ser els 1500 metres llisos masculins, marcats per la baixa d’última hora del vallenc Jaume Jové, en procés gripal, que d’entrada partia amb clares opcions de medalla. La cursa va ser tàctica, amb els dotze finalistes agrupats i controlant-se en els primers metres, fins que la cursa es va trencar amb un canvi de ritme a partir dels 600 metres que va propiciar que els dos primers atletes agafessin uns metres d’avantatge que la resta de corredors ja no van poder recuperar. L’atleta del FACVAC Jordi Toda va controlar el tercer lloc de la cursa en tot moment, fent uns últims 500 metres de cursa molt bons que quasi el porten a atrapar el segon classificat del Campionat en els últims metres. D’aquesta manera, amb un temps final de 4’05”59 l’atleta vallenc va aconseguir tornar a pujar al podi d’un Campionat de Catalunya Absolut després d’11 anys d’haver-ho aconseguit per últim cop, abans de retirar-se, quan l’any 1998 va aconseguir el tercer lloc dels 1500 metres, també defensant els colors del FACVAC. En la mateixa cursa, el jove atleta de l’Espluga Adrià Vilà, que defensa els colors del CAP Alcobendas, va pagar de ben segur l’esforç realitzat el dia anterior en els 3000 metres del Campionat d’Espanya Júnior, acabant tot i així en una bona sisena posició del Campionat Absolut.

En la prova dels 3000 metres llisos van participar els atletes del FACVAC Xavi Garcia i Abde Boutahri. Des de l’inici de la cursa, es va impartir un ritme fortíssim que va fer que es trenqués el grup i marxessin en solitari sis atletes, entre ells el d’Alió Xavi Garcia, que va aguantar amb opcions de medalla i un ritme molt bo fins els 2200 metres on va decidir retirar-se de la cursa. Abde Boutahri va sortir valent, marcant uns temps de pas rapidíssims els dos primers quilòmetres que li van passar factura al final, entrant en la onzena posició de la cursa amb un temps de 9’04”95.

El FACVAC segueix recollint els fruits del bon treball realitzat aquesta temporada pels seus tècnics, aconseguint un nou èxit en categoria Absoluta, tornant a guanyar una medalla en un Campionat de Catalunya per un Sènior del club, cosa que no s’aconseguia des de que Àngel Valderrama va quedar segon al Campionat de Catalunya de 10000 metres en pista l’any 2001.