7 de juliol del 2009

ESPECTACULARS RESULTATS AL CONTROL ATLETIC DEL FACVAC A VALLS

El passat dissabte dia 4 de juliol, el FACVAC de la mà de la Federació Catalana d’Atletisme, va organitzar un nou control atlètic a les pistes d’atletisme de Valls. Atletes d’alt nivell d’arreu de Catalunya es van desplaçar fins la capital de l’Alt Camp per participar en la competició. L’organització del control va ser tot un èxit i la participació va tenir un nivell espectacular, convertint-se les pistes de Valls i els controls atlètics que el FACVAC hi organitza en tot un referent a Catalunya per a aconseguir marques personals.

La primera de les proves disputades va ser el llançament de martell femení, on van llançar atletes de nivell estatal. Entre elles, l’espluguina Lídia Pons (ISS l’Hospitalet) que tot i no estar al seu nivell habitual, va aconseguir la segona posició amb un llançament de 50.90 metres. L’atleta de Nulles Gemma Terradas (FACVAC) va aconseguir la cinquena posició amb 33.71 metres, lluny de la seva marca personal. La prova va ser guanyada per Lídia Gómez (AA Catalunya) que amb un millor llançament de 51.16 metres aconseguia la seva millor marca personal.

En la prova dels 3000 metres obstacles, Jordi Toda (FACVAC) va aconseguir un nou rècord de la pista amb 10’02”9, quedat-se a 5 segons de la seva millor marca personal de la distància. En la mateixa prova el també vallenc del FACVAC Héctor Calvo va aconseguir un gran registre de 10’56”4, que és la seva millor marca dels últims 5 anys, bastant a prop del millor seu millor registre personal.

La prova de salt de llarga va tenir un gran nivell, aconseguint-se tant en categoria masculina com en femenina els rècords de la pista. En categoria masculina l’atleta del FACVAC Sergi Miró va acabar en segona posició aconseguint la seva millor marca personal amb un millor salt de 6’76 metres que alhora és marca mínima per a participar als campionats d’Espanya Júnior que es disputen aquest cap de setmana a Mallorca. El també atleta del FACVAC Pol Olivé, que es troba encara en categoria Cadet, va aconseguir un millor salt de 4’76 metres. La prova va ser guanyada per l’atleta del Medilast Lleida Víctor Arribas amb un salt de 6’79 metres, que es converteix en el nou rècord de la pista i marca mínima per l’atleta júnior als campionats d’Espanya. En categoria femenina la prova va ser guanyada per l’atleta de l’Espluga de Francolí Marta Miró (FC Barcelona) amb un espectacular salt de 5.92 metres, que es converteix en la millor marca personal de l’atleta i en el nou rècord de la pista de Valls.

En la prova dels 3000 metres llisos femenins, la vallenca Marta Galimany (ISS l’Hospitalet) va acabar en primera posició amb un registre de 10’59”2, que es converteix també en un nou rècord de la pista de Valls. En la mateixa prova, l’atleta del FACVAC Dolça Ollé va aconseguir la seva millor marca personal amb una bona marca de 11’43”9.

La prova potser més espectacular de la jornada van ser els 800 metres llisos masculins, on una desena d’atletes de nivell d’arreu de Catalunya es van desplaçar a Valls en busca alguns de mínimes pel campionat d’Espanya Júnior i altres de marques personals. L’atleta local del FACVAC Jordi Toda va fer les tasques de llebre llançant a un ritme infernal la cursa de 55” als 400 metres. La cursa va ser guanyada pe l’atleta del Penedès Sergi Ferret, que amb uns espectaculars 1’54”3 va aconseguir la seva millor marca personal i un nou rècord de la pista de Valls. En la mateixa cursa el vallenc Jaume Jové (FACVAC) va aconseguir un registre de 1’57”2 i Abde Boutahri (FACVAC) va aconseguir la seva millor marca personal amb un gran crono de 1’57”8. L’atleta vallenc Albert López (FACVAC) va reaparèixer en competició després de 5 anys inactiu aconseguir un esperançador registre de 2’04”8. En aquesta cursa, es van aconseguir dues marques mínimes per al campionat d’Espanya Júnior, i els cinc primers atletes de la cursa van aconseguir la seva millor marca personal.

D’aquesta manera els controls atlètics de Valls es consagren com a unes de les millors competicions atlètiques disputades a Catalunya, amb cada cop més presència d’atletes de nivell vinguts d’arreu atrets per la gran organització que el FACVAC porta a terme.