12 d’octubre del 2006

MEDIA MARATON DEL SOMONTANO (Avui tocava patir)

Cronica de la primera mitja marato de la temporada, on vaig patir mes del que calia.
Arrivada a Barbastro ben d´hora, fer un cafe fastigós, i anar a buscar el dorsal.Pel mati havia plogut una mica i la sensacio de xafogor es molt intensa. Farà calor, nomes vaig caminant i ja vaig suant. Començo a veure cares conegudes, gent de Tarragona, del Grup atltetic de Valls, Xafatolls de Mollerusa, Sicoris de Lleida, en resum una bona representacio catalana. Parlo amb gent que hem comentan les caracteristiques del recorregut.Per a sorpresa meva em trobo amb l´Eduardo, un corredor de Zaragoza que van compartir qms a la desertica extrema de Belchite. El seu objectiu es anar juntament amb dos companys mes a fer sobre 1:50. Quedo per anar amb ells, donat que no se com em trobare de forma, seré prudent.
Sortida puntual, surto molt endarrera, fins al qm 2 no trobo a l´ Eduardo i companys. Portem el ritme adequat 5´/qm aprox. anen parlan i fem bromes. Portem aquest ritme fins al qm 5 (molta gent animan a la carretera),passem pel costat de les Bodega Lalanne.Tinc bones sensacions a les cames, senser donar-men compte acelero el ritme, i deixo a l´Eduardo i companyia. Començo a passar corredors, agafo un ritme de 4:52 clavat fins al qm 10. Quina passada quanta gent animant sense descans, he agafat aigua sense problemes a tots els avituallaments, la calor es forta. Baixada mantenint el ritme encara que com tinc bones sensacions i el terreny tira cap a baix, la mitja de temps va baixan, fins al qm 15 a 4:45. Arrivo al qm 16 i començo a notar que m´estic quedant sense forçes a les cames, afluixo el ritme per veure si puc recuperar, faig calculs encara puc entrar per sota de 1:45. A cada pas., les forçes marxan, veig com em passant corredors que qms abans havia deixat enrera, algu m´anima, per ja no tinc forçes ni per donar les gracies. El meu ritme comença a baixar, passo a 5,18 en el qm 18. Avituallament ,mes gent animant, agafo l´aigua la buido sencera pel cap, sento frescor, pero seguiexo sense forçes. Qm 19 a 5.25, pujada cap a Barbatro, sento la banda de musica animant, no aixeco el cap de terra, les meves cames estan a punt de dir prou. Aixeco el cap i veig que s´acaba la pujada, un petit impuls mes i ja tot es pla. He passt aquest qm a 5:58. Dintre delsl carrers de la vila, ja tinc la mirada perduda, sols penso en arrivar. Aquest ultim qm no s´acaba mai. ultima curva, la meta esta en pujada (qui va tindre la idea) no puc mes. ultim qm a 5:55. Em trec al chip, agafo fruita me la menjo amb massa falera, haig de recuperar forçes. Encara puc parlar una mica. Estic marejat abans de sortir de Barbastro haig de vomitar (la fruita no se m´ha posat be). Tornada cap a casa, destrossat. Arrivar a casa una bona dutxa, sopar pa torrat amb pernill i molta aigua, i a dormir.
El resultat final va ser el lloc 326 amb un temps de 1:46:10. Per sorpersa meva el meu amic Eduardo va arrivar derrara meu, i aixo que a meitat de cursa li havia tret mes de 2 minuts.
Una gran cursa, molt bon ambient, fantastic i una bona bossa del corredor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada