14 de novembre del 2006

MEDIA MARATO PALMA CALVIA


Peter Sulle y Tabitha Wabui se coronaron ayer como dominadores de la décimoprimera edición del Medio Maratón Palma-Calvià en una jornada en la que se superaron las expectativas de cantidad y calidad.

Más de 400 atletas tomaron la salida de la Plaça d'Espanya de Palma con las condiciones meteorológicas sonriendo a los participantes, ya que las buenas condiciones acompañaron el desfile de deportistas en su trayectoria desde las calles de Ciutat hasta el polideportivo de Magaluf a pesar de que la aparición del viento en algunas fases de la carrera dificultaron el trabajo de los que marchaban más justos de fuerza.

El ritmo africano fue la nota predominante en una jornada en la que los principales aspirantes a la victoria empezaron a marcar las diferencias desde el pistoletazo de salida. Los inscritos que acreditaban los mejores registros, es decir, Peter Sulle, Robert Mudogo, David Langat, Juluis Toroitich y Mohammed Erraqui dieron buena cuenta de sus intenciones desde los primeros metros que discurrieron por el corazón de la capital balear para posteriormente empezar a marcar las primeras diferencias rumbo a la fachada marítima. La carrera fue todo un recital de estos atletas que no dieron opcion alguna a sus lejanos perseguidores que se conformaban con marcar el ritmo suficiente para entrar en la primas por bajar de 1:15.

Aquesta Mitja marato, ve ser l´excusa perfecte per fer uns dies de descans, o mes be per camviar una mica d´aires. L´aventura començava divendres pel mati, a Barcelona, on agafavan l´avió. Aquest aparell i jo no som els millors amics i ho passo força malament. Per sort el viatje es molt rapid, per no dir rapidissim. Agafar el cotxe de lloguer, massa petit per a quatre persones, i cap a Palma a localitzar l´apartament que haviem llogat. Mare meva el que va costar de trobar el lloc, i quin lloc a primera linea de la platja, desmanegat pels hooligans, i en un barri que semblava els suburbis de Londres o Manchester, tot ple de pubs i locals anglesos, per sort hi havia sobrasada i ensaimades per donarli un aire mesl local. Despres deixar les bosses , una rapida visita al Mercadona per fer compra de tot el material necesari, per que la nostra cuiner personal, la Maite, ens prepari un suculents dinars. Per la tarde despres de la siesta, un lleuger entreno, sessio de dutxa i a voltar ples carrers de Palma per recollir dorsals, comprar loteria i demes.(....).
El dia seguent un bon esmorzar, una altre sessio d´entreno. Jo prefereixo no entrenar, potser arrivaria massa cansat el diumenge. Estiraments al costat de la platja, pendre una mica el sol. Dinar i per la tarda ja amb el cotxe seguir una mica el recorregut de la mitja, per veure com es. Deu meu, on m ´he posat, es un tobogan continu,sols els qm inicials son planers o en descens lleuger. (.....)
El diumenge dia de la cursa, arriven d´hora, ja ben esmorzats. Encara es aviat un cafe , passar pels serveis i començar l´escalfament. S´en fa estrany , no conec cap cara, normal estic a Palma.
La sortida es dona puntual cadaquan amb els seus objectius, Xavi surt amb el cap de la cursa, jo pel contrari sorto darrera de tot. Els qm inicials ples carrers de Palma son rapidissim, tot en baixada fins arrivar al port, un cop al Passeig 5 qm molts planers. Ens creuen amb els primers classificats, van com a motos, el Xavi esta en 7 posicio en terra de ningú.
Final del Passeig començen a enfilar carretara amunt, per agafar la nova carretera. La pujada es fa molt dura, aqui enllaço amb uns corredors de Palma, bons coneixedors del recorregut i m´enganxo a ells tot el que puc. La carretera es un continu pujar i baixar. Els qm van pasant i encara que estic patint molt, la carrera es fa distreta, i el ritme es millor del que em podia esperar. A partir del 15 la carretera es suavitza, pero es una trampa. Les obres d´acces a Palmanova, fan que enlloc d´anar cap a la platja, anem cap Calvià, per un tram de pujada de 500m que ens acava de rematar. En aquest punt el Xavi tambe va perdre la posibilitat de quedar mes endevant, tota la cursa sol, el van castigar mes dels compte. Per darrera dos corredors mallorquins el van agafar i passar en els metres finals.
Els meus temps de pas van ser : (1)4:39-(2)4:51-(3)5:05-(4)4:48-(5)4:42-(6)4:41-(7)4:39
(8)4:50-(9)5:13-(10)4:50-(11)4:50-(12)5:05-(13)4:59-(14)5:26-(15)4:48-(16)4:58-(17)4:54-(18)5:08-(19)4:57-(20)4:59-(21)5:19 amb un temps final de 1:43:51.

No ens podem quiexar de com va anar la cursa, encara que no crec que torno en una bona temporada per aquesta cursa. Pel demes un fantastic cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada