26 de novembre del 2006

MITJA MARATO DE TARRAGONA

El corredor ampostí Xavier Queralt, del club Fondistes Amposta, i la tarragonina Mireia Sosa, del Merilas Carrefour-Lleida, han estat els guanyadors de la XV edició de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona. La categoria masculina ha estat la més disputada vistos els només onze segons de diferència entre el primer i el segon classificat, Xavi Garcia, d'Alió (Alt Camp), que defensava el títol aconseguit l'any passat.

Queralt ha completat els 21,9 quilòmetres de la cursa en una hora, 10 minuts i 54 segons, un dels pitjors temps de les quinze edicions de la Mitja Marató de Tarragona. I és que aquest resultat es troba a més de 3 minuts del rècord de la prova. El segon classificat ha arribat a 11 segons del guanyador i el tercer, Dani Cuartero, de la Garriga (Vallès Oriental), a 57 segons. La cursa cursa va tindre una part inicial amb un grup de 10 homes força compacte fins al km 5, a partir d´aquest moment el Xavi Garcia (Joma Sport) va imposar un ritme que cap competidor va soportar. Les distancies van augmentar en el 10qm seguents, i de no ser per les molesties fisiques que va patir el Xavi Garcia, que li va fer baixar força el seu ritme. Entraven als 2 qm finals el corredor ampostí, i el Xavi Garcia, amb una avantatje pel X. Queralt crescut al veure retallar la diferencia, i un X. Garcia que anava a menys condicionat per la seva lesió. Un canvi de ritme del amposti li van valdre els metres suficients per poder proclamar-se guanyador de la Mitja de Tarragona.

En categoria femenina, el títol se l'ha emportat Mireia Sosa amb un temps d'1 hora, 24 minuts i 46 segons. En el podi l'han acompanyat Sílvia Ferrer, de Castellvell del Camp (Baix Camp), que ha arribat a la meta a 2 minuts i 4 segons de la guanyadora, i Esther Valenzuela, de Tarragona, que s'ha quedat a només 13 segons de la segona classificada. Les tres primeres fèmines han arribat a meta en els llocs 126, 167 i 173, respectivament, del còmput global de la cursa.

La victòria de Mireia Sosa encara té més mèrit si es té en consideració que l'atleta tarragonina arribava a aquesta cita amb una lesió als quàdriceps d'una cama i que fins a darrera hora no ha sabut si hi podria participar. Ha explicat, però, que aquesta prova era el seu principal objectiu de la temporada pel fet de celebrar-se a la seva ciutat. Ha apuntat que esperava completar-la amb un temps d'1 hora i 22 minuts, però que la lesió l'ha obligat a baixar el ritme en el darrer tram del certamen atlètic.
Un total de 1.450 homes i 115 dones han pres part d'aquesta quinzena edició de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona. Gairebé un miler d'aquests atletes són de la demarcació de Tarragona i més de 300 de la de Barcelona. La resta, provenen d'una quinzena de demarcacions de l'estat espanyol.

Entre els premis que s'han repartit en finalitzar la prova, destaca el reconeixement públic que s'ha fet a les 24 persones que han participat en totes les edicions d'aquesta mitja marató.

L´actuacio del atletes del FACVAC- FRUITA FRESCA, va ser menys nombrosa que d´altres edicions al coincidir amb la inaguracio de la nova pista d´atletisme del Fornàs. Encara això el resultats van ser fantastic sobretot pel Jose Edgar Sandoval entran el 11 de la general i primer de la seva categoria amb un temps de 1:14:56. L´atre atleta va ser el Sergio Martinez Brazal que va finalitzar en el lloc 1028 amb un temps de 1:50:43. En categoria femenina l´atleta Marible Yepes no va poder millorar la marca de l´any anterior finalitzant al lloc 108 amb un temps de 1:52:43.