3 d’abril del 2009

ANGEL VALDERRAMA TERCER DE CATALUNYA DE 10000 METRES

La reaparició de l’atleta vallenc Angel Valderrama (FACVAC) en el mon de l’atletisme de pista a nivell català, va significar una nova medalla per Valls i concretament pel FACVAC en un campionat de Catalunya. L’atleta vallenc va participar el passat dissabte al campionat de Catalunya de 10000 metres llisos en pista en categoria Veterans (M-35) que tingué lloc a la localitat de Granollers. La pluja i el fred del dissabte tarda no van impedir que prop d’uns 40 atletes d’arreu de Catalunya prenguessin la sortida de la cursa a les 17h40. Des dels primers quilòmetres de cursa, Angel Valderrama (FACVAC) va tenir una actitud valenta, marcant un exigent ritme de 3’15” per kilòmetre que va fer que el grup capdavanter de cursa quedés reduït a quatre atletes. A partir del km 6 de cursa, Angel Valderrama va intentar marxar en solitari, aconseguint-ho al llarg d’un kilòmetre. Un cop neutralitzat per dos perseguidors al kilòmetre 7, l’atleta del FACVAC va lluitar per mantenir el lloc de medallista, entrant finalment amb un bon crono de 32’57” en tercera posició. La medalla de bronze és sens dubte la recompensa per un atleta, que després d’haver deixat l’atletisme d’èlit ara fa uns anys, reapareix per disfrutar d’aquest esport sense pressions ni objectius importants. Una nova medalla d’atletes de categories superiors pel FACVAC.