16 de setembre del 2009

PRIMERES CURSES DE LA TEMPORADA PEL FACVAC

El FACVAC arranca la temporada amb les primeres curses

Enrera queden l’estiu i la calor, per endinsar-nos en la temporada de ruta i en la de cros, i alguns atletes del FACVAC ja comencen a escalfar els motors. El passat diumenge 6 de setembre el grup de Fons del FACVAC va començar la seva activitat en competició participant a la 2a cursa de l’Arrabassada que es va disputar a Tarragona. Les Atletes del FACVAC Marga Arboç, Laura Bascuñana i Montse Padró van participar en la cursa de 5km. En aquesta cursa, cal destacar la gran actuació de Marga Arboç que es va classificar en la tercera posició femenina amb un temps de 21’26”, entrant la 20a de la classificació general. Laura Bascuñana va acabar la cursa amb un temps de 24’30” en la 37a posició de la general i Montse Padró amb un temps de 24’43” entrava en la 39a posició de la general.

Per la seva banda, l’atleta vallenca Marta Galimany (ISS l’Hospitalet) i Jordi Toda (FACVAC) van debutar en competició aquesta temporada en la 1a Milla Èlite de Tarragona disputada el passat 10 de setembre en un circuit tancat a la Rambla Vella de Tarragona. La organització va invitar als dos atletes vallencs a la milla i tot i trobar-se a l’inici de temporada amb tan sols una setmana de preparació i després del descans estival de 3 setmanes, els dos atletes van decidir acceptar la invitació i participar en aquesta espectacular milla sense cap altre objectiu que el de participar en una iniciativa tant espectacular. En categoria Femenina Marta Galimany, va aconseguir la segona posició en una cursa amb poca participació però un alt nivell atlètic. En categoria masculina, Jordi Toda va aconseguir la 5a posició en una cursa amb una gran presència d’atletes africans. La milla va servir per fer un homenatge a Natàlia Rodríguez, atleta tarragonina que va ser desqualificada en els passats campionats del Món de 1500 metres a Berlin després d’haver guanyat la cursa de manera molt solvent. L’atleta del Nàstic va ser present a l’acte i va lliurar els trofeus als guanyadors.

La 23ª Cursa de la Diada que es va disputar el passat dia 11, també va donar el tret de sortida per alguns atletes del FACVAC a la nova temporada atlètica. La cursa de Termens arriba amb una preparació escassa. Més que res, es busca trobar novament les sensacions de competir, retrobar-se amb amics i d’altres corredors i compartir anèdoctes i reptes. Amb aquestes premisses van participar dos dels atletes amb mes competicions del FACVAC. (Raül Santó, Joan Carles Purcalla), que es troben en una petita lluita per assolir el màxim de punts a la lliga Championchip. La cursa de Termens va tenir una participació de 400 atletes que van completar un recorregut de 10km, que combina trams d’asfalt amb camins de terra. La lluita entre els dos corredors del FACVAC va acabar en un empat tècnic, arribant els dos corredors junts, després de disputar un esprint espectacular els últims metres. Els seus temps van ser en el 216é lloc Joan Carles PurcallaFACVAC) 47´28¨ i en 217é lloc Raul Santó ¨(FACVAC) 47´28. Les properes setmanes el grup d’atletes de fons del FACVAC ( aniran prenent part en diferents curses al llarg de la geografia catalana.