11 de novembre del 2009

ACTUACIONS DE FONS DEL FACVAC

CAP DE SETMANA INTENS PEL GRUP DE FONS DEL FACVAC

Aquest cap de setmana ha estat marcat per la climatologia adversa amb la que s’han trobat els atletes del FACVAC. El protagonista ha estat sens dubte el vent que va bufar amb molta força a les tres proves on els atletes de fons del FACVAC han pres part.

La participació del cap de setmana l’obria el Joan Carles Purcalla (FACVAC), que prenia part a la Cursa del Sant Crist de Balaguer. La cursa, amb canvis organitzatius, presentava moltes millores respecte d’anys anteriors. Nou circuit, millores en els serveis als corredors etc... La participació va augmentar respecte d’edicions anteriors, tot i ser un recorregut força exigent. El circuit feia un petit recorregut pels llocs més emblemàtics de la capital de la Noguera. La sortida estava al Passeig al costat de riu Segre, per recórrer els quilometres inicials al costat del riu, per després enfilar pel centre històric de la ciutat, cap al Santuari del Sant Crist. Un cop assolit el punt més alt, els corredors enfilaven un curiós descens per escales, fins tornar al cotat del Segre. En total 10km plens de canvis de ritmes, pujades, baixades, camins, trams asfaltats i trams d’escales. Joan Carles Purcalla (FACVAC), que sortia a fer el recorregut de forma tranquil·la, coneixedor de la duresa del circuit, va recórrer els 10km amb un temps de 47:34, i amb bones sensacions, tenint en tot moment present la Mitja Marató de Salou on havia de prendre part al dia següent.

El diumenge a la vila de Salou, es celebrava la 3a edició de la Mitja Marató. L’aire va ser el gran protagonista de la cursa, en un recorregut força ràpid, que permetria, en condicions normals, fer unes bones marques. La participació al voltat dels 700 atletes, i amb força abandonament a causa de les condicions meteorològiques adverses. El fort vent en molt trams del recorregut feia difícil mantenir l’equilibri, i dificultava molt portar un ritme constant. Davant d’aquesta situació, la cursa es va plantejar de forma conservadora per part de la majoria de corredors, que s’havien pres aquesta cursa com a preparació de properes competicions, i molts d’ells com a test de cara a la Mitja Marató de Tarrragona del proper dia 29 de novembre. La cursa va comptar amb una bona reprentació d’atletes vallencs, tant del FACVAC com de l’ AAEET. El millor representant dels atletes de casa va ser el Xavi Garcia (FACVAC), que va agafar-se la cursa com un bon entrenament, sense voler entrar a la lluitar de les primers posicions, finalitzant al lloc 11é amb un temps de 1h15:34. Per la seva part el Joan Carles Purcalla (FACVAC) finalitzatva al lloc 410, amb un crono de 1h42:17. Els dos atletes del FACVAC, tenen en el seu punt de mira la pròxima edició de la Mitja Marató de Tarragona, on Xavi Garcia ha guanyat en tres de les últimes 4 edicions.

El mateix diumenge, a la ciutat de Barcelona, es va disputar el Cross Popular de Sants. La prova tenia un recorregut de 10 quilòmetres totalment per asfalt, tot i rebre el nom de cross. Les atletes del FACVAC Marga Arboç i Laura Bascuñana, van prendre sortida a la cursa. El circuit era prou ràpid per a la realització de bones marques sobre els 10 km, però el fort vent que va bufar a tot Catalunya aquest cap de setmana va impossibilitar als atletes realitzar les seves millors marques. Tot i això, les dues atletes del FACVAC van tenir una gran actuació. Marga Arboç va acabar en la 9a posició amb un temps de 44’47” mentre que Laura Bascuñana va acabar en la 17a posició amb un temps de 47’06”. Les dues atletes van acabar amb molt bones sensacions de cara a properes competicions.