17 de maig del 2010

FACVAC ATLETES MUNTANYA A LA ZEGAMA AIZKORRI


ROGER GOMIS FACVAC ATLETES MUNTANYA A LA ZEGAMA AIZKORRI

Aquest cap de setmana el vallenc Roger Gomis FACVAC ATLETES DE MUNYTANYA has estat present a una emblematica cursa, la Zegama Aizkorri. Novena edicio d´aquesta cursa  sobre una distancia de 42.195m i amb un desnivell acumulat de 5472m.  La cursa amb un recorregut de mitja muntanya, pel macis d´Aratz i la Serra del Aizkorrirrido, i que inclou els quatre cims mes alts del Pais Vasc (Aratz, Aizkorri, Aketegi i Aitxuri)

La cursa s´iniciava a les 9 del mati amb unes previsions de pluja i mal temps. Els dies abans neu i força aigua havia deixat le recorregut fet un  fangar , i va obligar a fer alguns canvis al mateix per evitar riscos als participants. La sortida desde Zegama, on tot un poble viu la cursa amb una passio extraordinaria, fins al cim del Otzaurte (652m), a partir d´aquí el recorrgut transita per camins i senders de muntanya, on zones boscoses de faigs es combinant amb escarpades zones de pedra viva i pastures, aquest cop convertides en veritable zones de fang, molt tecniques i on mantindre l´equilibri era molt complicat.
Tot i les inclemencias climatologiques no van impedir que milers de persones enfilesim camins amunt per poder veure i animar el pas dels corredors al llarg del recorregut. L´ambient que es viu als cims peron pasan els corredors es espectacular. Els corredors arrivan al cim esgotats de la dura pujada, pero motivats i emocionats per la presencia de tantissima gent amb les seus crits empeny fins la cim. Despres novament una baixada molt perillosa i on es guanyen o es perdem aqueste curses.
El Roger va recorrer els 42 km amb un temps de 6h27´32¨,. Satisfet i orgullos de la gesta aconseguida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada