6 de juliol del 2010

LA 7º DESERTICA EXTREMA DE BELCHITE SUPERADA

ELS ATLETES DEL FACVAC SUPERAN LA DESERTICA EXTREMA DE BELCHITE.
El FACVAC tornava aquest any 2010 a organitzar  una sortida a una de les curses mes dures i curioses  dels calendario de curses. La desertica extrema de Belchite, ja son 4 edicions on prenen part atletes del FACVAC. Aquest any presentava alguns camvis organitzatius , com era la  posibilitat de fer tambe la cursa amb Btt. La competicio donava el tret de soritda el dissabte a les 17h, al petit poble de Valmadrid, sota una calor asfixiant, mes de 32ºc, els mes de 150 corredors prenian la sortida en una cursa força dura, sobre un recorregut de 8km  aproximadamente. Recorregut que combinava camins, senders, trams de sembrats. El tram inicial amb una continua pujada , amb diferents graus de dificultats, fins arrivar al punt mes alt per iniciar un descens, trencat de vegades, per demolidores  pujades de pocs metres.  La dificultat orografica, i la
 temperatura elevadísima, obligava als corredor del FACVAC a ser prudente en la seva evolució. A la primera part es van mantidre els dos corredors en la part intemitg de la cursa, per iniciar una recuperacio de posicions en la segona  part del recorregut.  Finalment els corredors del FACVAC finalitzavan en bones posicions: Joan Carles Purcalla 37´45 , i el Raul Santo 38´53¨.
El diumenge , es celebrava la segona part de la cursa. En aquesta ocasio el integrants del FACVAC anavan per separats, mentre el Raul feia la ruta en BTT, en un recorregut de  43 qm, el Joan Carles feia la ruta a peu sobre un recorregut de 25 qm. El recorregut de BTT. Amb un primes quilometres força rapids, i plans, per iniciar a partir del qm 10, un exigent circuit de muntaya, entre mig de zona de bosc cremat.  Aproximadaent 20 qm de muntanya amb part molt tecniques, sobretot la baixa fins a la Puebla de Alborton. A patir d´aquí un terrenys mes facil, condicionat per l´extrema calor. El Raul finalitzava el seu recorregut de Btt, molt satisfet, pel rendiment. El seu temps al Btt va ser de 1h55´46¨, amb la suma dels  temps de les dues jornades, va finlaitzar al lloc 20é de la general, amb un temps total de 2h34´39¨.
A la mateixa hora, 10:30 en que el ciclistas sortien de Belchite, els corredors sortian de la Puebla de Alborton.Per devant 25 qm despres que a ultima hora  s´hagues de fer camvis la circuit, allargant el revist inicialment.  Per començar a fer boca l´organitzacio va preparar una pujada  a poc mes de 500m de la sortida, que va posar als mes de 250 corredors en fila, per pujar i  baixar camp a traves, a un petit cim darrera del poble. A partir d´aquest punt tot el recorregut anava combinat camins, amb pistes i algun tram pel mig de sembrats. La elevada temperatura, mes de 30ºC, va ser, el gran jutje de la prova castigant a tots els corredors. Tot i els continus avituallaments liquits que l´organitzacio havia disposat al llarg del recorregut, les llargue rectes fins fins arrivar a Belchite van ser un autentic calvari pels corredors. El Joan Carles Purcalla (FACVAC) , tot i la seva experienia en aquest cursa, va patir moltissim, arrivant a meta amb evidents sintomes de deshidratació. El seu resultat a la jornada de diumenge va ser de 2h23´03¨, finlaitzant al lloc 48é de la general, amb una suma totals de temps de les dues jornades de 3h00´47¨.
La cursa, fa realmente honor al seu nom, desertica extrema, pero de ben segur que el proper any tornara  a haver representacio del FACVAC.