11 de març del 2009

FACVAC AL CAMPIONAT ESPANYA DE CROSS

EL FACVAC 35è MILLOR EQUIP DE L’ESTAT A CÀCERES

El passat cap de setmana a la localitat de Càceres l’equip masculí de cross del FACVAC de Valls, que va fer història classificant-se per primer cop per uns Campionats Estatals Absoluts de Cross, va aconseguir una bona 35a posició per equips. Els integrants del FACVAC, Xavi Garcia, Abde Boutahi, Jordi Toda, Jaume Jové, Angel Valderrama i Salvador Batlle, havien de defensar la 4arta plaça aconseguida als Campionats de Catalunya de la especialitat i afrontar el repte de competir amb els millors clubs espanyols utilitzant tan sols gent de casa.

El primer atleta en creuar la línia d’arribada de la multitudinària cursa va ser Xavi Garcia (113) seguit per Abde Boutahri (137) , Jordi Toda (166), Jaume Jové (173), Angel Valderrama (181) i Salvador Batlle (249). La suma dels punts dels integrants del club va permetre classificar l’equip en la posició 35 del campionat, sent el tercer millor equip dels quatre clubs catalans classificats per disputar el campionat, millorant així el resultat obtingut fa un mes a Vic.

D’aquesta manera el FACVAC posa la primera pedra a la participació d’un equip vallenc d’atletisme en un campionat estatal en categoria absoluta, i tenint en compte que l’equip presentat pel club ha estat muntat en tan sols una temporada amb gent de la casa en procés de recuperació, i el ritme amb que el club està incorporant nous atletes, es preveuen millors actuacions en un futur pròxim.

ALTRES ATLETES DE CASA AL CAMPIONAT ABSOLUT

La participació de gent de la casa als Campionats d’Espanya Absoluts, es va completar amb les grans actuacions de Just Sociats, Ramon Gasull i Marta Galimany.

En categoria Masculina, i l’especialitat de Cross llarg, Just Sociats va fer una impressionant cursa, competint de tu a tu amb grans atletes de la especialitat, aconseguint una excel·lent 40a posició final, que va permetre al seu club (Club Atletisme Manresa) aconseguir una històrica 9a posició per equips. Just Sociats va correr molt valent durant tota la cursa demostrant que és, a part d’un gran corredor de curses de muntanya i raquetes de neu, un gran especialista en curses de cross. En la mateixa cursa, també gran paper de l’atleta de l’Espluga de Francolí Ramón Gasull que defensava els colors del Futbol Club Barcelona, que amb la gran 64a posició aconseguida, va aconseguir la brillant 7a posició per equips amb el seu club. Ramon va fer una cursa agressiva i no va defallir en cap moment, demostrant que te un futur brillant en l’atletisme de fons.

En Categoria Femenina la vallenca Marta Galimany va tornar a protagonitzar una gran cursa, aconseguint entrar en la gran 57a posició del cross llarg femení, i sumant uns punts decisius per permetre que el seu club (ISS l’Hospitalet) finalitzés en una gran 11a posició per equips. Marta Galimany, esta realitzant una gran temporada, aconseguint grans resultats tant en curses de cross com en competicions en pista.