16 de novembre del 2011

FACVAC VALLS, A LA BEHOBIA/DONOSTIA

20000 CORREDORS A LA BEHOBIA-DONOSTIA

El Facvac Valls, no es volia perdre la oportunitat de correr una de les proves amb mes renom del calendario nacional. La Benobia –Donostia va reunir mes vint mil corredors, que feia mes de 6 mesos que havian fet les seves inscripcions. Els mes de vint mil corredors iniciavan a les 11 del mati, l´aventura de recorre els 20 qm quilometres que separan el pas fronterer de Behobia fins a la capital guiposcuana. El perfil de la cursa força exigent, recorria el poble de Irun, la pujada a Gaintxurizketa, la baixada fins al poble de Lezo i el pas pel port de Pasajes, per entrar a Donosti, per la pujada a Mirakruz. Un cop dalt s´ínicava un rapid descens fins arrivar a les avingudes del bolevard donostiarra que portava als corredors a les platjes de la Zurriola, on estava situada l´arrivada.
Una organitzacio perfecta, i com a totes les curses que es disputan a Euskadi, milers de persones animant als corredors a qualsevol punt del recorregut. Per moments recordava l´ambient que es viu a la Marato de New York. No es de estranyar que els corredors catalans siguin la segona comunitat amb mes participacio a la prova. Mes de 3000 corredors catalans van poden gaudir d´un cap de setmana, amb una climatologia excel.lent, impropia d´aquestes dates.
El Facvac Valls, va estar representat pel Joan Carles Purcalla (FACVAC), que finalitzava els 20 qm amb un temps de 1h43´51¨. Molt satisfet pel resultat i impressionat pel recorregut i l´ambient que va poder viure durant els dies previs de la cursa, i el mateix dia de la cursa. Un cursa molt i molt recomanable.