4 de juny del 2008

CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT 1/6/08

GRANS RESULTATS AL CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT

El passat diumenge 1 de juny es va disputar a Barcelona el campionat de Catalunya Absolut d’Atletisme, amb la presència dels millors atletes catalans, i atletes internacionals invitats per la organització.

Al matí, l’espluguina Lídia Pons (ISS l’Hospitalet) que entrena a les pistes de Valls de la mà dels tècnics del FACVAC, va participar en la prova de llançament de martell on va lluitar per les medalles fins al final, havent-se de conformar en una bona quarta posició final amb un millor llançament de 52.00. La prova va ser guanyada per l’atleta Berta Castells (València Terra i Mar) amb un llançament de 64.82.

Ja a la tarda, en la prova dels 800 metres llisos, l’atleta vallenc Jaume Jove (CN Reus Ploms) que entrena a les pistes d’atletisme de Valls amb els atletes del FACVAC, va entrar en tretzena posició amb un bon registre de 1.55.67 millorant en un segon la seva millor marca de la temporada. Jaume Jové, després d’uns anys apartat de les pistes, torna a recuperar les bones sensacions que fa uns anys l’havien situat a l’èlit nacional. La prova va ser guanyada per l’atleta Miguel Quesada (JA Sabadell) amb 1.48.16.

En la prova dels 1500 metres femenins, l’atleta vallenca Marta Galimany (CE Universitari) que entrena també a les pistes de Valls amb els atletes del FACVAC, va exhibir un gran estat de forma entrant en cinquena posició final després de protagonitzar una brillant cursa a nivell tàctic i físic. L’atleta va aturar el cronòmetre en uns molt bons 4.47.97, millorant la seva marca personal en més de 12 segons. La cursa va ser guanyada per l’atleta Rosa Maria Morató (València Terra i Mar) amb 4.21.75.

L’ultima de les proves disputades va ser el 5000 metres llisos masculins, on va participar l’atleta de l’Espluga de Francolí Ramon Gasull (FC Barcelona). L’espluguí va córrer molt valent, portant un ritme elevat des de l’inici de la cursa al costat d’atletes de talla internacional, i demostrant el seu gran moment atlètic. Finalment, Ramon Gasull va entrar en cinquena posició final amb un bon registre de 14.42.05 millorant en més de 10 segons la seva marca personal. La prova va ser guanyada pe l’atleta El Hachimi (MARROC) amb 13.43.00, que participava fora de concurs amb invitació de la organització.