21 d’abril del 2009

FACVAC A LA FASE D´ASCENCS

EL FACVAC A LA FASE D’ASCENS DE LA LLIGA CATALANA DE CLUBS

El passat diumenge 19 d’abril es va disputar a les pistes de Cambrils la segona jornada de la Lliga Catalana d’atletisme de Clubs, on el FACVAC de Valls hi va participar tant en categoria masculina com en femenina.

L’equip masculí del FACVAC es va classificar en la tercera posició de la jornada, per darrera del CA Penedès i UE Terrassa, però aprofitant-se del bon coixí de punts assolit en la primera jornada, va aconseguir classificar-se en la segona posició del grup, fet que permet la seva participació en la disputa de la fase d’ascens de categoria. L’equip masculí del FACVAC es mostra com un ferm candidat a lluitar per les dues places que permetran l’ascens de categoria directa, en els pròxims dos encontres que es disputaran durant el mes de maig entre els 6 millors clubs classificats de la categoria.

L’equip femení del FACVAC va tenir una brillant actuació, en la que va fregar la classificació directa a la fase d’ascens per tan sols 1’5 punts, remuntant el desavantatge de punts que arrastraven de la primera jornada. Ara les noies hauran d’esperar a la repesca dels dos millors equips no classificats directament, que es farà en funció dels punts obtinguts en la taula de la IAAF per les marques assolides. El final de jornada va viure un vibrant 4x400 metres femení en el que l’equip del FACVAC va lluitar fins al final per la victòria. L’equip del relleu femení format per Maria Casanova, Laura Bascuñana, Berta Casanova i Marga Arbós, va entrar en segona posició, a punt d’atrapar en els últims metres a les atletes del UE Terrassa en una espectacular última posta. Les noies van demostrar el seu gran nivell, i sobretot la seva gran entrega, fet que va convertir la jornada de lliga en un autèntic èxit, aconsegueixin o no la classificació per la fase d’ascens en la repesca.

A nivell individual, destacar les victòries de Xavi Garcia en la prova dels 5000 metres llisos amb una marca de 16’12”, de Sergi Miró en el salt de llarga amb una marca de 6,24m, de Marcel Terradas en llançament de javelina amb 39,48 metres, Marga Arbós en els 800 metres llisos amb una marca de 2’37”, de Júlia Ollé en els 5000 metres llisos amb una marca de 20’43” i de Gemma Terradas en llançament de martell amb una marca de 32,76 metres.