5 de maig del 2009

DEBUT DEL FACVAC TRIATLO A EL PRAT

BON DEBUT DEL FACVAC TRIATLÓ

El passat diumenge va començar a caminar aquesta nova secció del FACVAC, i el lloc on va debutar va ser en el XIVè Triatló del Prat, el primer triatló de la temporada a Catalunya.

Fins allí es van desplaçar a primera hora del matí en Jesús Roquet, en Miquel Angel Gallego Royes i l’Oscar Rubio. Les aspiracions eren poques, simplement disfrutar del triatló i tornar a competir després d’anys d’inactivitat per part d’en Miquel i l’Oscar i per a en Jesús prendre part en el seu segon triatló.

La prova era un triatló esprint (750metres de natació, 20km en bicicleta i 5km corrents). La natació es va fer a la platja del Prat just al costat de l’aeroport, mentre que el tram en bicicleta va ser pels voltants de l’aeroport tot sortejant un munt de rotondes. A aquestes alçades el triatletes vallencs van saber dosificar-se per fer front a l’últim tram a peu dins els seus respectius grups. En Miquel es va col·locar en el 3r grup després de patir alguns problemes a la 1a transició. L’Oscar en aquest segment va agafar un bon grup gràcies al qual va remuntar moltes places. Ja en l’últim tram els triatletes van seguir lluitant fins arribar a la meta on es van trobar tots 3 molt contents amb el seu rendiment i esperant fer-ho encara millor en la propera cita.

En Miquel va ser el millor classificat vallenc amb un temps final de 1h04’ que el va situar en el lloc 50 de la general i 7è en categoria sub23. L’Oscar per la seva banda va acabar amb un temps de 1h08’ i en el lloc 104. I en Jesús per un error dels àrbitres de la cursa no va aparèixer a la classificació final fet que va impossibilitar que el FACVAC TRIATLÓ pogués puntuar en la classificació per equips ja que puntuen els 3 primers membres de l’equip.

Bon debut tot i el sabor agredolç que els va quedar al final del FACVAC TRIATLÓ. Ben aviat s’espera poder ampliar el nombre de triatletes de la secció i poder aspirar mica en mica a fites més ambicioses. La presentació oficial de la secció es farà pròximament, possiblement coincidint amb la presentació de la secció de Curses de Muntanya.

La pròxima cursa en la que prendran part els triatletes del FACVAC és el Half-Challenge Maresme, que és un triatló de llarga distància. És una prova de nivell internacional que es disputarà en distància mig-ironman (1.9km nedant- 90 en bici-21km corrent) i per a la que en Miquel i l’Oscar porten entrenant des del mes de novembre.