28 d’octubre del 2009

FACVAC LLEIDA I VILAFRANCA

ATLETES FACVAC A LLEIDA I VILAFRANCA DEL PENEDES

Cap de setmana d’intensa activitat dels atletes del FACVAC. Mentre molts d’ells corrien a la Cursa Popular de Santa Úrsula, pels carrers de Valls, altres ho feien pels carrers mes cèntrics i comercials de la capital del Segrià, i un altre grup ho feien per les carreteres entre Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia.

A Lleida es va disputar la cinquena edició de la EIXTING, una cursa de 10km que recorre l’eix comercial de Lleida. Per unes hores, els carrers més comercials van canviar els vianants per corredors. La cursa va tenir rècord de participació, i més de 350 corredors van poder gaudir dels dos circuits que l’organització havia preparat, un de 5km i un altre de 10km. El FACVAC va estar representat per l’atleta Pere Josep López, que va finalitzar la cursa de 10km al lloc 30, amb un temps de 38´40¨.

A la capital de l’Alt Penedès, prop de 1000 corredors van prendre part en la cursa solidària país del cava. La totalitat de l’import de les inscripcions anaven destinades a la marató de TV3. La cursa sortia de Vilafranca, per finalitzar a Sant Sadurní, després de 13km per carretera. Els paisatges típics del Penedès, amb les seves vinyes, van acompanyar als corredors, juntament amb un recorregut sinuós i ple de pujades i baixades. El recorregut no va permetre fer unes grans marques, però si que va ser un formidable test per conèixer l’estat de forma dels fondistes del FACVAC.

Destacar la cursa de Xavi Garcia (FACVAC) que va donar la cara en tot moment al capdavant de la cursa, finalitzant en tercer lloc, amb un temps de 45´36. Els altres representants del FACVAC, continuen en la seva petita lluita personal, que aquest cop va anar cap a Raül Santó (FACVAC) entrant al lloc 117 amb un temps de 58´55, i poc després entrava Joan Carles Purcalla (FACVAC) amb un temps de 59´26¨.

La preparació dels atletes de fons del FACVAC tindrà un dels moments més importants dintre d’un mes amb la disputa de la Mitja Marató de Tarragona, on Xavi Garcia (FACVAC) ha aconseguit la victòria en tres de les últimes quatre edicions.