18 de juliol del 2012

FACVAC TRIATLO AL CHALLENGE ROTH, ALEMANIA

FACVAC TRIATLO PRESENT AL TRIATLO CHALLENGE DE ROTH, ALEMANIA

El passat diumenge dia 8 de juliol dos dels triatletes del FACVAC TRIATLO, en Jesús Roquet i l'Oscar Rubio van pendre part en el Challenge de Roth, localitat de la regió de Baviera, Alemanya. Aquest és el triatló de llarga distància més conegut d'Europa que a la seva vegada era Campionat d'Europa de Llarga Distància. La cursa en si consistiria en recórrer 3,8km nedant, 180km en bicicleta i 42,2km a peu, és a dir les distàncies d'un Ironman.

El viatge per ells dos va començar mesos endarrera amb els corresponents entrenaments per a poder fer front a aquest gran repte tan esportiu com personal i el fet d'arribar a la línia de sortida ja era tot un èxit.

El dia va començar ben aviat i a les 7:15 sortia l'Oscar i més tard ho faria en Jesús. El tram de natació transcorria pel canal Main Donau on es nedanven el casi 4kms. Tots dos van sortir ben satisfets del seu rendiment però guardant forces en tot moment per afrontar el llarg dia que els esperava. Val a dir durant els dies previs a la cursa i el mateix día tota la regió on es disputa la carrera viu volcada a l'event i el dia de la cursa l'ambient és totalement espectacular.

El recorregut en bicicleta constà de dues voltes de 90km a un circuit bastant planer però que es va complicar per la presència del vent que el va endurir bastant i va fer que les mitges de velocitat aconseguides per tots els participants estiguessin per sota de l'esperat. En aquest tram el punt nuràlgic de la prova es troba a la puja de Solar Berg on s'hi aglomeren milers d'afeccionat que fan d'aquest punt una experiència inolvidable i comparable a l'ascenció d'un dels ports del Tour de França on els corredors han de passar d'un en un per l'estret pas que deixen el numerós públic i que feien posar la pell de gallina a tots els triatletes que per allí passaven.

Un cop fets els 180km de ciclisme i havent passat per pobles plens de gent animant tocava encarar l'últim tram de l'Ironman, la marató, que és qui dictaria sentència. Així els nostres atletes després de ralitzar un més que digne sector de ciclisme es van calçar les bambes per encarar aquest 42,2kms que es farien d'allò més durs ja que portaven ja més de 7 hores competint i encara els hi quedava un bon tros.

Pas a pas i quilòmetre rere quilòmetre ambdós vallencs van anar avançant en direcció a la meta en una marató que principalment recorria el canal Main Donau. La marató es va fer llarga i a mesura que van anar passant els quilòmetres es feia cada vegada més dura i costa més encadenar un pas rere l'altre, sort dels nombrosos avituallaments i el nombrós públic i que cada vegada la meta era més propera tots dos van aconseguir arribar als últims metres de la cursa on es van retrobar amb les seves famílies. A la línia de meta les emocions afloren després de l'èxit aconseguit i ambdós triatletes vallencs aconsegueixen el seu somni de ser finishers, nom com es coneix a tots els triatletes capaços d'acabar un Ironman.

Així l'Oscar Rubio va aconseguir acabar en un més que meritori crono de 12h 24 minuts i en Jesús per la seva part va fer 12h 43minuts. Ambdós debutaven en la distància i en tot moment el seu gran objectiu era aconseguir acabar i així ho van fer i un cop acabada la cursa es van mostrar molt satisfets amb l'èxit aconseguit.

Ara els toca descansar i recuperar-se d'aquest gran esforç. Des del Facvac els volem felicitar pel seu gran èxit i per haver deixat la ciutat de Valls molt ben representada en terres alemanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada