15 de novembre del 2012

FACVAC PRESENT A UNA EPICA BEHOBIA SAN SEBASTIAN



LA  BEHOBIA SAN SEBASTIAN MARCADA PER LA PLUJA
La 48ª edicio de la Behobia /San Sebastia celebrada el passat cap de setmana, calificada com a épica. Certament es una cursa que aglutina molt ingredients per fer-la molt i mmolt especial. Aquest any prop de 25000 corredors, van hver de fer front a la pluja durant la cursa i les hores previes a la mateixa. No va ser una lleugeuera pluja, sino tot el contrari, a estones l´aigua es fer sentir en tota la seva força. La pas fronterer de Behobia, va quedar colapsat pels milers de corredors que intentavan buscar un aixoplut. Era difícil trobar un espai on estar a cobert. Tot i aiuxó els corredors no perdian les anins i l´experança que a l´hora de la cursa no plogues. La gran logistica de la cursa, obligava a que els corredors entreguessim les seves bosses un hora abans de l´inici de la mateixa. Impremeables, pontxos plastic, roba ben diversa l´empreada pels corredors per protegirse de la pluja i el fred. A la 10:30 es donava el tre de sortida de forma esglaonada, amb sortides cada 5 minuts aproximadamente.
Els corredors tenian per devant 20qm que els portarien al Bolevard donostiarra. Primers qulimetres per entrar en calor, la pluja a estona es va paran una mica. Al seu pas pel centre d´Irun els corredors ja es podem fer una idea del que es trobaran duran la cursa. Milers i  milers de espectadors animant, cridant, aplaudint . Public que acompanyara als corredors en tot momento.El punts un la carretera se enfilava una mica, l gent animava donant amb els seus crits les forçes necesaries per que que tots els corredors del primer al ultim arrivessin a dalt. El pas per Lezo i el port del Pasaia continuava sent una festa. Musica i moltissima animacio. Arriva l´entrada a San Sebastia, despres d´una baixada els corredors enfialnt la pujada a l´alt de Miracruz. Aproximadament  mes d´un quilometre de pujada, on les forces començen a fallar. Aquest tram es molt emocionant amb ambdos costat de la carretera ple de public animant, i com be deia un corredor :”aquí no et pots parar a caminar encara que no puguis amb el teu cos”. El premi a aquesta pujada i que a partir d´aquest punt el corredor ja en baixada comença a entrar al Bolevar donostiarra. La platja de la Zurriola, rep als corredors en l´ultim kilometres. D´aquí a meta tota una llargissima recta que sembla no acabar mai. La pluja va estar present casi a la totalitat de la cursa.
Una cursa espectacular ,amb una organitzacio perfecte i en un entorn majestuos. No es d´extranyar que el numera d´atletes catalans vagi augmentan cada any. A la present edicio mes de 4000 corredors catalans.
El Facvac Valls, estava present amb dos dels seus atletes, El Ruben Otero i el Joan Carles Purcalla, que repetia participacio. Els resultats molt prometedors tot i les circunstancies climatiques. El Ruben Otero (FACVAC TRIATLO) marcava un temps final de 1h24, mentres que le Joan Carles Purcalla (FACVAC) parava le crono amb un temps de 1h40´36¨, millorant 6´el temps que havia fet l´any anterior.
Els corredors del Facvac continuan aquest cap de setmana particpant a diferents curses. Estaram present a la Marato de Valencia,i  a la Cursa de l´estany d´Ivars, i la  cursa Jean Bouin a Barcelona

2 comentaris:

  1. Para que luego digan que los vascos somos fríos! ;p
    Yo mequedé a 10 segundos de cambiar el dorsal de azul a rojo así que en la Mitja del Calçot tendré que darlo todo para bajar de 1:38!
    Si queréis aquí tenéis mi crónica y algunas fotos de la Behobia:
    http://objetivobehobia.blogspot.com.es/2012/11/behobia-san-sebastian-2012-objetivo.html
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. jaja iñaki de frios nada.. numerosas ocasiones hemos estado corriendo en Euskadi y siempre a sido asi, mucha animacion en calles, carreteras. I para la Mitja del Calçot ya sabes, a ponerse las pilas. Saludos

      Elimina