6 de febrer del 2009

EL_FACVAC_FA_HISTORIA_AL_CROSS

EL FACVAC FA HISTÒRIA AL CROSS

El FACVAC va aconseguir el passat cap de setmana una fita històrica per la ciutat de Valls, classificar un equip de cross en categotoria absoluta per disputar el campionat d’Espanya de l’especialitat. Mai fins ara un equip de categoria sènior havia aconseguit classificar-se entre els millors clubs de Catalunya guanyant-se una plaça per al campionat estatal de clubs.

L’equip de cross del FACVAC era un projecte que es va comença a pensar la passada temporada, quan a partir d’un canvi en la direcció tècnica de l’entitat, es van poder recuperar atletes vallencs que militaven en altres clubs i es va animar a altres atletes de casa semi retirats a entrenar per assolir aquest objectiu. Es pretenia demostrar com aconseguir èxits en categoria absoluta i de manera col·lectiva, cosa que fins ara tan sols s’havia aconseguit en atletes de categories inferiors que no havien arribat mai a triomfar en categoria sènior.

El passat diumenge a la ciutat de Vic, en una jornada endurida per la pluja i en un circuit de cross enfangat i relliscós, els sis integrants de l’equip masculí absolut del FACVAC van sortir decidits a disputar el campionat de Catalunya de Cross curt amb un objectiu clar: demostrar que fent les coses ben fetes, com s’han fet al FACVAC els darrers anys, i amb un equip de gent de casa, es pot aconseguir una fita només a l’abast dels gran clubs catalans. El mèrit de la fita és enorme tenint en compte que es tracta de la categoria reina de l’atletisme, la categoria absoluta, on realment s’han d’aconseguir els bons resultats tant col·lectius com individuals.

A les 13.30 es va donar el tret de sortida de la cursa, 4450 metres per un dur circuit d’herba i fang, corbes i desnivells importants. Els atletes del FACVAC van sortir valents, ocupant els primers llocs de la cursa en tot moment i lluitant amb gent de clubs amb grans pressupostos que havien format equips potents a base de fitxatges. L’atleta d’Alió Xavi Garcia, va complir amb el paper de cap de files que se li atorgava, movent-se en tot moment entre els primers i acabant la cursa en una excel·lent 10a posició. Abde Boutahri, va realitzar una cursa impressionant, corrent de menys a més i aconseguint entrar en una boníssima 21a posició. Jordi Toda va ser el tercer home del FACVAC i Jaume Jové el quart, lluitant els dos en una distància que no era la seva per aconseguir entrar en els llocs 31 i 36 de la general respectivament. Angel Valderrama va lluitar fins al final aconseguint una gran 60a posició i el debutant Salvador Batlle va demostrar la seva classe entrant en una increible 68a posició.

La classificació final del Campionat de Catalunya va ser en primer lloc pel club ISS l’Hospitalet, el segon per l’Agrupació Atlètica Catalunya, el tercer lloc pel Club Atletisme Montornès i el quart lloc pel FACVAC, que entrà per davant de clubs potents com el Sabadell, California Esports, Manresa, Pratenc, Geiec Girona, etc... Els quatre primers clubs del campionat aconseguien la classificació per disputar el Campionat d’Espanya de Clubs que es disputarà el dia 8 de març a la localitat de Càceres. La fita es va aconseguir, sen dubte, gràcies a l’entrega de cada un dels sis atletes, que fins a l’últim metre de cursa van explimir-se per no deixar escapar cap dels punts en joc, demostrant el grau d’implicació en aquest projecte, i demostrant que l’equip estava format per, a part d’atletes compromesos amb el seu club, un grup d’amics amb un objectiu comú.

En categoria femenina no es va poder presentar l’equip femení del FACVAC per alguna baixa d’última hora. Tot i això Júlia Ollé, va disputar el Campionat de Catalunya, de 4450 metres, aconseguint una gran 17a posició en el seu primer campionat i en tan sols mig any d’entranamets al FACVAC, corrent de manera espectacular i demostrant el seu gran potencial en aquesta especialitat. En la mateixa cursa, la vallenca Marta Galimany (ISS l’Hospitalet) va realitzar una gran cursa, acabant en 7a posició, contribuint amb la victòria del seu club al campionat i classificant-se també pel Campionat d’Espanya de Cross.

Sens dubte, una jornada inoblidable per l’atletsme vallenc, on per primer cop s’aconseguix una fita de nivell estatal amb atletes sèniors. Les pròximes fites col·lectives que es poden assolir aquest any a nivell absolut son l’ascens de categoria a la lliga catalana de clubs i la classificació entre els vuit finalistes del campionat de Catalunya de relleus en 4x400 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada