7 de desembre del 2009

FACVAC a la MITJA de TARRAGONA

GRAN ACTUACIÓ DELS ATLETES DEL FACVAC A LA MITJA DE TARRAGONA

El passat diumenge 29 de novembre es va disputar pels carrers de Tarragona la ja clàssica Mitja Marató de Tarragona amb la presència de 2000 corredors vinguts d’arreu. Els 21 quilòmetres i 97 metres de distància de la cursa, van tenir aquest any bastants canvis en el seu recorregut. El clima va acompanyar durant la matinal atlètica on una nombrosa participació dels atletes de fons del FACVAC van prendre sortida a la cursa a les 10 del matí.

L’atleta del FACVAC Xavi Garcia, que els últims anys és sense dubte el gran referent d’aquesta cursa i guanyador de la última edició disputada, va estar en tot moment en el grup dels primers. La cursa es va disputar a bon ritme i Xavi Garcia va passar de manera còmode pel km 10 de cursa amb un temps de 33’33”. No va ser fins al km 15 on l’atleta d’origen Kenià Paul Sie va augmentar el ritme de la cursa fins aconseguir marxar en solitari i aconseguir la victòria de manera còmode amb un temps de 1h09’08”. L’atleta del FACVAC va poder mantenir el ritme inicial fins a Meta on va aconseguir la quarta posició amb un temps final de 1h10’53”. L’atleta del FACVAC va manifestar haver corregut amb bones sensacions, si bé amb una mica encara de falta de canvi de ritme en els últims quilòmetres de cursa. L’atleta d’Alió s’està preparant aquest any per la disputa d’una mitja marató a finals del més de gener on té intenció de batre la seva millor marca personal.

La resta d’integrants del FACVAC va tenir també una bona actuació. L’atleta vallenc Ivet Martínez (FACVAC) va aconseguir entrar en el lloc 100 amb un bon registre de 1h23’03”, en una cursa que va disputar sense pressió i sense cap objectiu concret, i on l’atleta de casa es va retrobar amb les seves millors sensacions. També va tenir una brillant actuació l’atleta del FACVAC Pere Josep López, que va acabar la cursa amb un molt bon temps de 1’28’13” en la posició 241 de la general. Seguidament va acabar la cursa també de manera brillant l’atleta Sergi Tous (FACVAC), que amb un temps de 1h28’36” va acabar la cursa en el lloc 281 de la general. Darrer de Sergi Tous, el seu germà i rival directe en competicions atlètiques va entrar aquest cop una mica més endarrerit, i amb un temps de 1h31’59” va acabar en la posició 433. Joan Carles Purcalla (FACVAC) va tenir una brillant actuació, igualant la marca aconseguida en la passada edició quan a priori es trobava en un millor estat de forma que aquest any, acabant en la 501 posició de la general amb un temps de 1h33’27”. Xavi Borràs (FACVAC) va acav¡bar la cursa prop de l’objectiu que s’havia proposat amb un temps de 1h35’51 en la posició 628, mentre que el també atleta del FACVAC Francesc Molinos va aconseguir entrar en la 862a posició amb un temps de 1h40’09”. Raúl Santó va patir problemes físics que van fer que hagués d’acabar els últims quilòmetres de cursa caminant, aconseguint però d’aquesta manera seguir sense haver-se retirat mai en cap cursa.

En categoria femenina, cal destacar i molt l’actuació de Laura Bascuñana (FACVAC) que amb un temps de 1h46’12” va aconseguir la 41a posició femenina millorant àmpliament la seva millor marca de la distància.

En la classificació per equips el FACVAC va aconseguir la 8a posició final, fet que segueix mantenint el club Vallenc dins l’èlit d’aquesta cursa a nivell de clubs.