7 de desembre del 2009

MARTA GALIMANY GUANYA LA CURSA DEL FARELL

A la localitat de Caldes de Montbui es va disputar el passat diumenge 29 de novembre la clàssica cursa de Muntanya del Farell. La cursa tenia un recorregut de 13.2km que es disputaven per camins i corriols de les muntanyes de la zona. Prop de 1000 corredors van prendre la sortida en una matinal fresca però assolellada que va permetre als corredors gaudir d’un magnífic i dur recorregut i d’una gran organització.

L’atleta vallenca Marta Galimany (ISS l’Hospitalet) va tenir una brillant actuació, completant els 13,2 km de cursa de muntanya en uns espectaculars 55’45”, assolint una mitja de 4’14” per quilòmetre, que tenint en compte la duresa del recorregut, es tracta d’un registre espectacular. Marta Galimany va aconseguir la victòria de la cursa després d’haver controlat en tot moment a l’atleta Libertad Molina (CN Caldes) que va realitzar tota la primera meitat de cursa al capdavant. En la baixada, Marta Galimany va augmentar el ritme de cursa per guanyar de manera clara la categoria femenina, on hi va haver la presència d’unes 150 atletes. L’atleta de Salomó Montse Martí, que va participar en la cursa de manera menys competitiva, també va tenir una bona actuació, acabant la cursa en la 47a posició femenina amb un temps de 1h15’20”.

En categoria masculina, els atletes del FACVAC Jordi Toda i Jaume Jové van lluitar per les primeres posicions de cursa. Jordi Toda, que va perdre el contacte amb els 6 primers atletes de la cursa en la forta pujada que hi havia entre els quilòmetres 3 i 5 de cursa, ja no va tenir opcions d’apropar-se al cap de cursa, acabant en la 7a posició amb un temps de 49’18”. Jaume Jové, va córrer de menys a més i va anar avançant posicions durant tot el recorregut acabant la cursa en la 13a posició amb un temps de 50’52”.