9 de desembre del 2009

MARTA GALIMANY I ILIAS FIFA GUANYEN EL CROS DE VALLS

MARTA GALIMANY I ILIAS FIFA GUANYADORS ABSOLUTS DEL CROSS DE VALLS

Eloi Borràs campió en categoría Júnior

Un any més el FACVAC va organitzar el passat diumenge 6 de desembre la 21a edició del Cros ciutat de Valls (13è Memorial Júlia Celma) a la zona esportiva del Fornàs. En una matinal de novembre perfecta per a la pràctica de l’atletisme, la organització del FACVAC va tornar a rutllar de primera. La participació va ser tot un èxit, amb prop de 400 atletes arribats, i el nivell atlètic en totes categories va ser altíssim, amb els millors atletes catalans del moment, convertint-se en un dels millors crosos organitzats a Catalunya. La cursa absoluta va comptar amb atletes olímpics, atletes internacionals en curses de muntanya, i fins i tot un recordman mundial en categoria veterà en 3000 metres llisos.

A nivell de club, el FACVAC va ser, a més, el club a més atletes participants, amb 41 corredors de totes les categories, empatat amb el club Natació Reus Ploms, i per davant de l’Atletisme Terres de l’Ebre amb 28 corredors, Club atletisme Tarragona 27, Esbufecs de Mollerussa 24, Igualada 22 i Agrupació Atlètica Catalunya 19. Tot un èxit que també s’havia assolit en cros de Vila-seca disputat el mes de novembre passat. Els altres equips de la comarca també van tenir una bona representació. El segon equip de l’Alt Camp amb més corredors va ser el col·legi Baltasar Segú amb 18 corredors, seguit de lluny per l’AAEET amb 8 corredors i els col·legis de la Candela i CEIP de Vallmoll amb 5 corredors cadascun.

A nivell individual, destacar les victòries locals a la prova Absolut Femení de Marta Galimany (ISS l’Hospitalet) que es va imposar de manera molt clara des de l’inici de la cursa, a l’igual que Eloi Borràs (FACVAC) que es va imposar còmodament en la cursa dels Júniors Masculins. Els altres podis per atletes locals van ser en categoria Pre-Benjamí masculí per l’atleta del Baltasar Segú Amine Mammerit (2on), en categoria Infantil masculí el tercer lloc per Ferran Pallàs (FACVAC), en categoria Júnior Masculí el tercer lloc per Joan Mateu (FACVAC), en categoria sènior femení el tercer lloc de Marta Gàlvez (FACVAC) i en categoria Absolut masculí el tercer lloc de Just Sociats (CA Manresa).

La cursa absoluta Masculina va ser guanyada per l’atleta d’origen marroquí Ilias Fifa (Agrupació Atlètica de Catalunya) seguit per Marcos Sanza (CAV Andorra). En aquesta cursa Cursa Xavi Garcia (FACVAC) va aconseguir una molt bona 5a posició final.