9 de juliol del 2008

5ena DESERTICA EXTREMA DE BELCHITE

XAVI GARCIA TERCER A LA DESERTICA EXTREMA DE BELCHITE

El passat cap de setmana es va disputar la tradicional Desertica Extrema de Belchite, una de les curses més dures de l’estat que es disputa en dues etapes pel Desert dels Monegros. Dos atletes del FACVAC, Xavi Garcia i Joan Carles Purcalla van participar a la dura prova.

El dissabte 5 de juliol, l’etapa era d’uns 10 km i es va disputar amb una temperatura de 36º a l’ombra. En la primera etapa, Xavi Garcia (FACVAC-JOMA) es va adaptar molt bé a les condicions climàtiques extremes i va entrar en la tercera posició de la general, per darrera de dos atletes marroquins, amb un bon temps de 34’22”. Joan Carles Purcalla (FACVAC) va sortir de menys a més i va anar guanyant posicions fins al final d’etapa entrant en un molt bona 88a posició amb un temps de 49’52”.

La segona etapa va tenir lloc el diumenge 6 de juliol al matí on els corredors van poder gaudir d’una temperatura més suau que la del dia anterior. En total eren uns 19 km de cursa en els que Xavi Garcia (FACVAC) va sortir davant per tal de lluitar per la primera posició de la general. Finalment, en els darrers metres de cursa, tres rivals van poder avançar-lo i va entrar en la quarta posició de l’etapa, mantenint, això si, el tercer lloc de la classificació general. L’atleta d’Alió va impartir un temps de 1h’08’11 en recórrer els prop de 19 km d’etapa. Per la seva banda, Joan Carles Purcalla (FACVAC) va realitzar una molt bona cursa entrant en la 131 posició de la etapa amb un temps de 1h35’50” i aconseguint el 69è lloc de la classificació general.

Gran paper d’aquests dos valents atletes en una de les curses més dures del calendari estatal. El pròxim objectiu en ruta d’aquests atletes serà la Cursa de l’Espluga de Francolí que es disputarà dissabte 26 de juliol, on el FACVAC te intenció de participar-hi amb un bon nombre d’atletes.