3 de juny del 2009

LÍDIA PONS I RAMÓN GASULL AL PODI DELS CAMPIONATS DE CATALUNYA

El passat dissabte 30 de maig es van disputar els Campionats de Catalunya Absoluts d’atletisme en aire lliure coincidint amb el Meeting Internacional de Palafrugell. Els campionats es van caracteritzar pel gran nivell dels atletes participants, on s’hi van trobar els millors atletes catalans del moment i altres atletes internacionals d’alt nivell.

La primera de les proves de la matinal de dissabte a Palafrugell va ser el llançament de Martell amb la participació de la espluguina Lídia Pons (ISS l’Hospitalet). La Lídia va començar el concurs malament amb tres llançaments nuls. En el quart llançament es va situar en la quarta posició del campionat català, i no va ser fins a l’últim llançament on l’atleta de l’Espluga de Francolí va demostrar el seu gran nivell assolint uns bons 50.78 metres que la van portar fins la medalla de plata dels Campionats de Catalunya. La primera classificada va ser Laura Redondo del FC Barcelona amb un millor llançament de 56.92 metres.

Maria Casanova (FACVAC) va participar al matí en les semifinals dels 100 metres llisos, aconseguint la cinquena posició de la primera semifinal amb un impressionant registre de 13”27 que li va permetre accedir a la final. Per la tarda, l’atleta vallenca va participar a la final dels 100 metres llisos on va aconseguir una gran 7a posició amb una marca de 13”52 que no va millorar el registre fet a les semifinals. La prova va ser guanyada per l’atleta del CA Vic Sílvia Riba amb un gran temps de 11”99. El mèrit de la 7a posició de Maria Casanova (FACVAC) és molt gran, ja que l’atleta encara es de categoria Júnior.

La jornada de tarda també va portar la participació d’una altra atleta vallenca, Marta Galimany (ISS l’Hospitalet) que va participar en la prova dels 3000 metres obstacles. L’atleta de Valls va sortir valenta a un ritme de cursa molt alt, que finalment li va passar factura i no va poder millorar la seva marca personal, aconseguida feia tan sols 2 setmanes a Oviedo, acabant la cursa amb 11’54”07 i aconseguint una gran 5a posició dels campionats, repetint així el lloc aconseguit la passada temporada on va participar en els 1500 metres llisos. Els campionats de catalunya van ser guanyats per la internacional Eva Arias (València Terra i Mar) que amb uns espectaculars 9’59”39 va aconseguir el rècord dels campionats.

La última de les proves de la tarda va ser els 5000 metres llisos, on l’atleta de l’Espluga de Francolí Ramón gasull (FC Barcelona) va aconseguir una brillant 3a posició final. L’atleta del FC Barcelona va patir els canvis de ritmes d’una cursa incòmode que finalment, i gràcies a la retirada de l’atleta olímpic Reyes Estévez, va adjudicar-se Pol Guillèn (FC Barcelona) amb uns bons 14’14”70. Ramón Gasull no va poder aconseguir la seva millor marca personal però va tenir un gran comportament durant tota la cursa aconseguint un temps final de 14’55”44.

L’atleta Jaume Jové (FACVAC), que tenia plaça per disputar els 1500 metres llisos, finalment va optar per no participar-hi, al estar en procés de recuperació d’unes molèsties físiques.