26 de gener del 2011

CURSA DE L´OLI DE BORGES, EL FRED EL PROTAGONISTA

EL FRED PROTAGONISTA A LA CURSA DE L´OLI DE BORGES

La 8 edició de la Cursa de l´Oli celebrada el pasat diumenge a Borges Blanques va estar marcada pel fred i les baixes temperaturas. Tot i l´intens fred que va haver de patir els corredors, la cursa  va assolir un record de inscripcions, prop de 900 corredors, el que situa la cursa de Borges com unes de les mes nombroses de Lleida. La cursa es celebra dins dels actes de la Fira del Oli de Borges.
Una cursa magníficamente organitzada, pel CA Borges, es cita obligada  tots els anys pels corredors del FACVAC. I es que en totes les edicions els corredors del FACVAC han fent excel.lents participacions. .
En la present edicio, un total de  un total de 8 corredors del FACVAC, es presentavan a la linea de sortida. El circuit d´aquesta cursa combina trams de camins amb trams asfaltats, amb una distancia de 10360m. A les 10 del mati, el tret de sortida  de la cursa, donava inici a una espectacular lluita entre el vallenc Jordi Toda (FACVAC), i Sancho Ayala (Fondiste Solsona) i Josep Mª Pijoan (AEBlancafort). A meitat de cursa tan sols es quedavan el Jordi i el Sancho, i afrontavan els trams de baixada amb tot per decidir. A priori el Jordi  Toda (FACVAC) mes rapid, es va veure superat per l´experiencia i veterania del Sancho Ayala, que va saber aguantar el ritme del darrer atac. En categoria femenina la també vallenca Marta Galimany (ISS hospitalet) es va imposar fácilmente, i continua en una magnifica linea de participacio en curses en ruta, on va acumulant victories. La resta de l´expedicio del FACVAC , va fer bons papers i em molts casos millores importants respecte de participacions anteriors. En aquestes curses es fa molt evident les millores del corredors, que estan dintre dels grups d´entrenament, amb entrenaments personalitzats i amb un seguiment acurat per part del tecnics del FACVAC. Les properes setmanes el grup de atletes de fons del FACVAC continuaran la fase de preparacio per la Marato de Barcelona, i les mitjes maratons del mes de març.
2º Jordi Toda Vericat (FACVAC) 34:25, 31º Marta Galimany (ISS Hospitalet) 39:00, 48º Abderrahim Jalal (FACVAC) 39:37, 58º Jordi Romeu Odena (FACVAC) 40:15, 103º Pere Josep López Martí (FACVAC) 42:00, 104º Albert López Nadal (FACVAC)  41:59, 156º Ruben Otero Viñals (FACVAC) 43:27, 321º Joan Carles Purcalla (FACVAC)  46:58