6 d’agost del 2008

campionat_espanya_sub_23

PODIS PER LIDIA PONS I MARTA MIRÓ AL CAMPIONAT D’ESPANYA SUB-23

El passat cap de setmana es va disputar a les pistes d’atlesisme de la localitat  aragonesa de Monzón el campionat d’Espanya d’atletisme en categoria sub-23, reservat als millors atletes estatals de la temporada.

En la prova de llaçament de martell l’espluguina Lídia Pons (ISS l’Hospitalet) va aconseguir pujar al podi de campions en segona posició amb un millor llançament de 52,17 metres. Tot i les molèsties a l’esquena que arrastrava l’espluguina des dels últims dies, Lídia va realitzar un bon concurs, millorant en els úlrims llançaments fins avançar a totes les seves rivals excepte a una. Aquesta temporada l’atleta de l’Espluga de Francolí va decidir deixar la disciplina del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat per entrenar a les pistes d’atletisme de Valls de la mà de l’entrenador del FACVAC Jordi Miró, i en el primer campionat d’Espanya de la seva nova etapa ha aconseguit la seva primera recompensa a una bona temporada d’enrenaments. Lídia Pons (ISS l’Hospitalet).

La també espluguina Marta Miró (AA Catalunya) va participar el disabte en la prova de salt d’alçada on va aconseguir la quarta posició amb una marca de 1.64m. Marta va participar el diumenge en la prova dels 100 metres tanques on si que va aconseguir pujar a la segona posició del podi amb una marca de 14”75. E les semifinals l’atleta de l’Espluga va registrar una marca de 14”25. Finalment, l’atleta de l’AA Catalunya també va participar en el relleu 4x100 del seu club que va aconseguir la victòria final amb un temps de 50”61.

En la difícil prova dels 5000 metres llisos, també un atleta espluguí, Ramón Gasull (FC Barcelona) va prendre la sortida. El ritme de la cursa va ser molt trencat en tot moment cosa que va perjudicar els interessos de l’atleta de l’Espluga. Tot i això, Ramón va realitzar una magnífica cursa lluitant des de l’inici fins al final per les primeres posicions. Finalment l’atleta del FC Barcelona va entrar en una bona 7ena posició final amb un temps de 14’58”87.

Lídia Pons i Marta Miró participaran el pròxim cap de setmana el campionat d’Espanya absolut que es disputarà a Tenerife i on es decidiran les places definitives per les Olimpiades de Pequín.