7 de gener del 2009

EL FACVAC A LA SANSILVESTRE VALLECANA

El passat dimecres 31 de desembre, una nombrosa representació dels altetes del FACVAC va gaudir de la nova edició de la San Silvestre Vallecana. Sens dubte, la cursa de 10 km en ruta més espectacular del món, i possiblement la de més nivell dels seus participants.

El dilluns 29 de desembre els atletes del FACVAC Júlia Ollé, Montse Padró, Joan Carles Purcalla, Salvador Batlle, Xavier Garcia i Jordi Toda, i l’atleta vallenca de l’Hospitalet Marta Galimany, van agafar l’AVE en direcció Madrid per tal de participar en aquesta competició. L’expedició del Club vallenc també va comptar amb la presència de Maite Quer, Xavier Albino, Sílvia Batalla i Angel Valderrama.

Després d’uns dies per la capital de l’Estat, entrenant pels parcs de El Retiro i Casa de Campo, l’expedició vallenca es va desplaçar el dia 31 cap a la zona del Santiago Bernabeu on tenia lloc la sortida de la cursa.

Impressionant ambient en la cursa popular que va començar a les 18h amb la presència de Montse Padró, que va prendre la sortida al mig de més de 30000 persones. Durant 15 minuts de rellotge la gent anava creuant la línia de sortida en una expectacular marea humana, on el bon humor i l’esport anaven agafats de la mà. La Montse va realitzar una bona cursa, disfrutant de l’espectacular ambient.

A les 20h, es donava la sortida a la cursa internacional, reservada tan sols a atletes amb marca mínima establerta acreditada durant el transcurs del 2008. Més de 800 atletes van participar en la cursa, que comptava amb els millors atletes internacionals del moment.

El circuit començava a sota l’estadi Santiago Bernabeu amb una forta pujada de més de 500 metres, per seguir baixant per la calle Serrano. Al pas per la puerta de Alcalà i Atocha, la gent ocupava en la seva totalitat els carrers de la ciutat deixant un petit passadís per al pas dels atletes, animants des del primer a l’últim amb crits d’anims ensordidors, convertint aquesta cursa en la més espectacular i emotiva del món per als seus participants. Els últims tres quilòmetres de cursa pujaven cap a l’estadi del Rayo Vallecano on hi havia situada la línia d’arribada enmig d’unes grades a rebossar de gent.

El primer atleta del FACVAC en creuar la línia d’arribada fou Xavi Garcia, que després de passar els primers 5km de cursa en un temps de 15’19” va acabar la cursa en una bona 34a posició amb un temps de 32’24”. A menys d’un minut del Xavi entrava un atleta del FACVAC, Jordi Toda, que després de passar els primers 5km en un temps de 15’55” va entrar en una bona 59a posició final amb un bon temps de 33’12”. Salvador Batlle (FACVAC) va creuar la línia en la 298a posició amb un temps de 37’02” . Joan Carles Purcalla va acabar la cursa amb uns bons 43’50”.

En Categoria femenina, espectacular actuació de les dues vallenques. Marta Galimany (ISS l’Hospitalet) va passar els 5km de cursa amb un espectacular crono de 19’00”, arribant a la línea de meta amb un impressionant registre de 38’33” classificacnt-se en una boníssima 16a posició. Júlia Ollé (FACVAC) en la tercera cursa de 10km de la seva vida va passar els primers 5km en un bon temps de 20’59”, per acabar la cursa en una molt bona 39a posició i un gran registre de 43’37”. La nova atleta del FACVAC ha baixat la seva millor marca en 4 minuts des de la seva primera cursa de la temporada correguda el mes de setembre. Sens dubte una progressió impressionant per la jove atleta vallenca.

Per celebrar l’èxit de l’expedició, els atletes del FACVAC van celebrar l’any nou fins a altes hores de la matinada pels locals de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada