6 de gener del 2009

VICTÒRIA DE XAVI GARCIA A LA MITJA DE TARRAGONA

El passat diumenge 30 de novembre els carrers de Tarragona es van omplir de corredors. Més de 1600 atletes van prendre part de la 17a Mitja Marató de la Ciutat de Tarragona, en una matinal freda però favorable climatològicament per la pràctica d’aquest esport.

L’atleta d’Alió Xavi Garcia (FACVAC) va guanyar de forma còmode aquesta edició i ja és el tercer any que el flamant nou atleta del FACVAC arriba primer a la línia de meta, igualant el rècord de victòries vigent de la cursa. Xavi Garcia, que es troba en un moment de forma espectacular, es va moure tota l’estona al grup capdavanter de deu atletes que encapçalava la cursa, controlant còmodament els seus rivals directes escortat pels també atletes del FACVAC Angel Valderrama i Jordi Toda, que van acompanyar al seu cap de files fins el km 12 de cursa aproximadament, moment en el que el fort ritme de cursa va reduir el grup fins a 6 atletes: els marroquins Redouan Hamouaouja (CA Tarragona), Omar Ougzif (Cervera) i Mohseen El Haddad (Runners World), l’atleta tarragoní Perdo Ortega (CA Tarragona) i el reusenc Senén Escoda (CN Reus Ploms). No va ser fins als últims 300 metres on Xavi Garcia va desencadenar un fort canvi de ritme que va deixar enrera de manera fulgurant als seus immediats perseguidors, permetent una arribada molt còmode per l’atleta del FACVAC a línia de meta amb un bon crono de 1h09’56”.

La resta d’integrants del FACVAC van obtenir també brillants resultats. Angel Valderrama (FACVAC) va creuar la línia d’arribada en una bona 12a posició amb un temps de 1h12’39”, mentre que el també atleta del FACVAC Jordi Toda, en la seva primera mitja marató, va entrar en la 13a posició amb un bon crono de 1h12’49”. Els dos atletes vallencs van haver de patir molt els últims metres per creuar la línia d’arribada després d’haver corregut els primers 12 km amb el grup capdavanter de cursa. L’atleta Pere Josep López va entrar en la 232a posició amb un bon temps de 1h28’20”, Jordi Tous (FACVAC) va aconseguir una gran marca personal arribant en la 354a posició amb un registre de 1h31’19”. Joan Carles Purcalla (FACVAC) no va poder brillar com s’esperava després de l’èxit aconseguit a la Marató de New York i va creuar la línia d’arribada amb un temps de 1h33’41” entrant en la 437a posició. L’atleta vallenc Xavier Borràs (FACVAC) va entrar en la 522a posició aconseguint també la seva millor marca personal amb un crono de 1h35’36”. Raúl Santó (FACVAC) va debutar en la distància amb una gran marca de 1h40’07” entrant en la 757a posició final amb molt bones sensacions. Cal destacar el debut de la vallenca Laura Bascuñana a les files del FACVAC que en categoria femenina va aconseguir acabar la cursa amb un temps de 1h54’58”.

L’equip de fons del FACVAC, va debutar en mitja marató aconseguint ser el 6è millor equip de la competició, on el club millor classificat fou el Runners Word Tarragona. La decisió de la organització de que puntuessin els 5 primers atletes en comptes dels tres primers va perjudicar al club vallenc, que en la primera classificació publicada per l’organització on puntuaven tan sols els tres primers atletes de cada club, el FACVAC havia aconseguit la victòria per equips.

La pròxima competició per l’equip vallenc de fons serà el Cross de Valls que es disputarà aquest diumenge dia 7 de desembre a la zona de la pista municipal del Fornàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada