5 d’abril del 2012

Exit d´organització a la Mitja Marato Calçotada 2012

La 11 Mitja Marato de la Calçotada i la 4º Cursa del Calçot, organitzada pel FACVAC i el Patronat D´Esports de Valls del pasat dia 25 de Març, sortia amb el handicap de compartir data amb la Marato de Barcelona. Les previsions inicials de l´organitzacio ja eran a la baixa, i estava clar que no s´arrivaria a la xifra de mes de 600 inscrits. Finalment es va tancar amb 400 incripcions, amb une participacions repartides meitat i meitat entre la Mitja Marato i la Cursa del Calçot. Les dues curses presentavan aquest anys camvis al seu recorregut, i es que la construccio de la nova C-51, ha permes que l´antiga carretera es converteixi en el vial vertebrador de les dues curses. La Cursa del Calçot, amb poc mes de 10.500m arribava fins Alió, fer un gir de 180º i tornar a refer el cami fins a Valls. Un recorregut força rapit, amb menys dificultats orografiques i sobretot molt mes segur pels corredors, al evitr trams de via amb moltissima circulacio.  La Mitja Marato, tambe veia com es camvia el seu recorregut en la part final. Es conserbava el pas pels pobles de Alió, Brafim i Puigpelat. A partir del quilometre 15 de cursa, ja a la sortida de Puigpelat, els corredors anavan a la dreta, passant per devant de les oficines de la empresa SCA, per creuar la nova rotonda de la C51, i anar a agafar la antiga carretera, ara comvertida en via de servei. Les dues curses tot i no ser gaire planes, si suavitzant bastant els recorreguts d´edicions anteriors.
En l´apartat esportiu, la Mitja Marato s´iniciava a les 10h del mati de forma puntual, amb el tret de sortida que va fer el Regidor d´esport Manel Odina. La cursa s´iniciava amb bones espectatives, amb dos atletes amb l´objectiu de batre el record de la Mitja Marato 1h07´59, que esta en posesio del atleta vallenc del Facvac Valls, Angel Valderrama i el record femeni que esta en posesio de la atleta Marta Camps amb 1h24´55¨. Finalment cap dels dos es va poder fer. El guanyador de la Mitja Marato, l´atleta Sergio Enriquez (AAPratenc), aconseguia revalidar el triomf per tercera vegada, amb un gran crono de 1h09´12 i es que va tindre que fer front a bona part de la cursa en solitari.  La segona plaça va ser per un atleta molt  Fidel a la mitja marato con es el Pedro Ortega (CA Tarragona) 1h12´39¨, el tercer lloc va ser pel Abderrahim El Quayaed (CN Reus Ploms) 1h14´41¨.Per la seva part en categoria femenina l´atleta Teresa Pulido (CP Running) que sortia a priori com a gran favorita i amb posibilitats reals de batre el record de la prova, no va poder finalitzar la prova amb molesties a les cames i no gaires bones sensacions. La victoria de la mitja  marato, va anar cap a la atleta Ana Monzo, amb un temps de 1h35´00¨. El segon va ser per una atleta força coneguda a Valls, com es la Eva Tapia (Runaways- Reus) 1h42´29¨, i el tercer per la Silvia Sabaté 1h43´01¨. A la classificacio per equips de la Mitja Marato la victoria va ser pels atletes del CA Tarragona (Pedro Ortgega, Jorge de Andres, Carlos Soriano) amb un temps acumulat de 3h58´38¨.
Per la seva part la cursa petita, la Cursa del Calçot, va viure una interesant lluita als lloc capdevanters, i no va ser fins als metres finals que es va decidir la  cursa, que va anar cap al atleta Xavier Serra (CH Atletisme Cerdanyola) 35´58, le segon lloc anava per un corredor força habitual a les edicions anteriors de la Mitja Marato, com es el corredor  Alex Tassies (CE Linyola) 36´02¨i que l´any passat s´havia imposat a la lliga de curses de Ponent. El tercer lloc del calaix era per un altre corredor de ponent com el Jaume Ferre (Saltarrocs Sanauja). A la classificacio per equips la victoria va ser pel FACVAC Valls,(Jaume Jové, David Molina, Albert Marsal) amb un  temps acumulat de 1h53´23¨.   En categoria feminina la victoria es va quedar a Valls i va anar a parar a la Carme Gonzalez, amb un temps de 44´08¨, seguida de la Noemi Aumedes (Fondistes Artesa segre) 45´43¨i la vallenca Angela Aguilar (FACVAC) 47´32¨.  El Memorial Clara Vives, al primer atleta del Facvac, o vallenc , van anar a parar al Jaume Jové (FACVAC) i la Carme Gonzalez.
La Mitja Marato tot  i les coincidencias de data, continua rebrem molt bons comentaris per part dels corredors, per l´organitzacio, atencions i serveis als corredors.  L´organitzacio tenia aquest any la col.laboracio de l´Associació L´Espurna,el col.lectiu de voluntaris de Terrassa, els pares i nens de l´escola d´atletisme del Facvac, el grup de motoristas de Reus,  els Ajuntaments de Valls, Alió, Brafim, Puigpelat. Agrair la col.laboració dels sponsors de la cursa: Kellogs, Frit Ravich, Trops Sport, Cobega, No mas vello, FitLine, Soria Natural, Fruites Llorach, Hotel Class, Restaurant el Tast, Restaurant Masia Bou,Ronhill. I la gran  tasca feta: Mosos d´Escuadra, Creu Roja, Hospital Pius Valls, Brigada Municipal , Guardia Urbana…

Ja la 12º mitja marato de la calçotada i la 5º Cursa del Calçot tornara l´any que ve, la cita el 24 de Març del 2013, esperan tornar a rebre a molts corredors que volguin gaudir de la mitja marato mes gastronomica, Mitja marato de la Calçotada, Esport, Cultura i Gastronomia .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada