28 de juliol del 2009

EL FACVAC TRIATLO AL TRIATLO DE LA VILA

EL FACVAC TRIATLÓ AL TRIATLÓ DE LA VILA

El passat diumenge els triatletes del FACVAC es van desplaçar fins a Barcelona per a prendre part en la segona prova de les Zoot Triathlon Series. Aquesta prova es una de les més concorregudes a nivell estatal i va comptar amb la participació de més de 1500 participants, fent veure el gran creixement que està tenint aquest esport a tot el territori.

La cursa va començar molt d’hora, i a les 8:00 els nostres triatletes ja nedaven a la platja del Port Olímpic per cobrir 750 metres. La natació es va fer força dura degut al nombrós grup de triatletes que es van tirar a l’aigua i els cops van dificultar el segment.

Un cop passat aquest segment els nostres van pujar dalt de la bicicleta. Tan l’Oscar, com en Francesc van sortir ben col·locats i es van situar en un grup capdavanter amb la bicicleta. Però ja a la segona volta quan els dos planejaven atacar el grup i tirar més endavant en Francesc va punxar i va haver d’abandonar. Tot i així l’Oscar va remuntar moltes places en aquest segment i es col·locava entre els 100 primers.

Per darrere en Jesús pràcticament feia tot sol la primera volta al circuit en bici i només es va enganxar a un grup a la segona volta i que el va ajudar a fer més fàcil el segment. Per la seva banda en Pep va remuntar força posicions amb la bicicleta rematant la feina en la cursa a peu.

L’Oscar en el tram a peu de 5km va perdre totes les posicions que havia guanyat en els segments precedents ja que sortia d’una lesió i portava molts dies sense poder córrer tot i així va acabar el triatló en una meritòria 191a posició de la general. En Jesús va acabar en la 425a posició i en Pep es va fer amb la 596a posició final.

Ara els nostres triatletes comencen les vacances de competicions esperant el dia 5 de setembre on disputaran el Ct. Catalunya de l’especialitat. Aquesta prova té la característica que serà un triatló de distància olímpica (1.500m nedant + 40 km de bicicleta + 10 km a peu) i tant en Francesc com en Jesús debutaran en aquesta distància. Per tant nous reptes i motivacions per als nostres triatletes.